Kadetom uspel preboj v veliki finale!

Igralci U17 so po porazu v 3.tekmi polfinala doma proti Olimpiji hitro uspeli strniti glave in že v torek vrnili, ter zaključili serijo z uvrstitvijo v finale. Dečki v prvi tekmi polfinala na koncu klonili v Tivoliju.

KADETI U17

Sobotna, 3. tekma polfinala je lepo napolnila domačo zaloško dvorano, kjer so gledalci pripravili prijetno navijaško vzdušje. Tekmo so bolje začeli gostje iz Tivolija in povedli po hitrem protinapadu, ko je domači obrambi pobegnil gostujoči napadalec. Na srečo so naši že nekaj trenutkov kasneje izenačili, v naslednji priložnosti, igri z igralcem več pa celo povedli. Druga tretjina je potekala v znamenju Olimpije, katera je uspešno nadzirala domače napade, kateri so se redko končali s strelom prosti vratom gostov. Izenačenje je sledilo po lepem strelu gostov, ko so imeli na ledu igralca več. V zadnji tretjini, ob precej raztrgani in neodločni igri naših, nismo videli zadetka, kljub temu, da so bili gostje iz Šiške konkretnejši So pa v 56. minuti izkoristili napako domače obrambe, katero je izkoristil njihov hitri napadalec za vodstvo Olimpije 3:2. Precej šokirani gostitelji, so ob zaključku poskušali še ob igri brez vratarja, vendar so bili tokrat precej daleč od uspeha.

V torek je tako sledila že 4.tekma v seriji, katera je bila zaradi večnega članskega derbija, odigrana nenavadno zgodaj. Že ob prihodu na ogrevanje smo tokrat lahko opazili odločnost in zavzetost naših fantov, kateri so imeli tokrat pred seboj le eno stvar – končati serijo in uvrstitev v veliki finale. Odločnost se je kazala tudi na ledu, kjer so bili v 1.tretjini boljši od nasprotnika in ob razmerju strelov 18 proti 8, ter po dolgotrajnem pritisku uspeli zadeti pičlih 37sekund pred iztekom uvodnega dela. Sanjski zaključek se je nadaljeval s sanjskim nadaljevanjem, saj je bilo v 2.minuti 2.tretjine že 2:0 za naše. Tudi v tem delu, so bili naši nevarnejši, vendar so domači s presenetljivim zadetkom, vrnili svojo ekipo zgolj na -1. Sledila je precej taktična zadnja tretjina, kjer so naši kar 2 krat trpeli ob igri z igralcem manj. Slavijina obramba, na čelu z vratarjem Bulcem je tokrat zdržala in zasluženo veselje po uvrstitvi v veliki finale se je lahko pričelo.

V drugem polfinalnem paru so Jeseničani, daleč najboljša ekipa tako 1.dela, kakor tudi 2.dela IHL, kateri so prav tako v štirih tekmah izločili svojega tekmeca iz Kranja. Prva tekma finala bo tako v torek na Jesenicah, oba finalista pa bomo prvič videli v Zalogu naslednjo soboto, 23.3.

DEČKI U15

Kakor tudi selekcija U17, imajo tudi igralci U15 kratke dokaj razdalje med tekmami v svoji polfinalni seriji. Tokrat so v prvi tekmi gostovali v Tivoliju, kjer jim pa ni uspelo narediti tako željenega »breaka« na prednost domačega igrišča Olimpije.

Tekma je sicer potekala prej počasi, kakor smo vajeni med tema dvema nasprotnikoma, saj je verjetno derbi U17 igralcem, kateri so nastopali tudi dan prej, pobral precej moči. Naši so bili v prvi tretjini nekoliko nevarnejši, si priigrali zrelejše priložnosti, vendar sta bila oba vratarja vedno na mestu. Drugo tretjino so naši začeli bolje in povedli v 27. minuti, ter imeli za tem še nekaj priložnosti ob igralcu več, kateri element pa v tej tekmi ni pretirano navduševal na obeh straneh v tej tekmi. So pa Zmaji v 36. minuti, po samostojnem prodoru domačega branilca uspeli izenačiti na 1:1. Tretja tretjina se je s strani naših pričela precej slabše, saj so v prvi polovici tretjega dela kar 3x imeli izključenega igralca, kar so domači v 25. minuti tudi izkoristili za prvo vodstvo na tekmi. V 50.minuti se je po hitrem protinapadu naših, ob igralcu manj, domači igralec poslužil nepravilnega oviranja in »prislužil« našim kazenski strel, kateri pa je ostal neizkoriščen. Na srečo je 22. sekund kasneje naš napadalec mojstrsko presenetil domačo obrambo za novo izenačenje, kljub številčni oslabljenosti na ledu. Vodstvo na žalost ni trajalo dolgo, saj so domači dobro minuto kasneje ponovno povedli v PP za +1. V zadnjih minutah so naši precej izmučeno čakali le na finalno priložnost ob igri brez vratarja, katero so dočakali slabo minuto pred koncem. V igri 6 proti 5 so sicer pritiskali proti nasprotnim vratom, vendar izenačenja nismo videli.

Dečki bodo tako po dobrem počitku imeli novo priložnost v nedeljo, ko bomo derbi med polfinalistoma lahko spremljali v Zalogu ob 17.00.