Za Kadeti v polfinale še Dečki

Po hitrem postopku, v štirih dneh, so naši Dečki dvakrat uspeli premagati nasprotnike iz Celja in si zagotoviti nastop v polfinalu. Kadeti v polfinalni seriji povedli 2:0.

KADETI U17

V drugi tekmi, kjer so naši Kadeti tokrat gostovali v Tivoliju, smo pričakovali odločen nastop domačinov z željo po izenačenju serije, kar se je pokazalo že v uvodnih trenutkih tekme. Obe ekipi sta bili na začetku precej previdni v igri s pakom, zato tudi pravih priložnosti ni bilo. Vseeno pa je našim, ob nekoliko raztrgani igri v 19.minuti le uspelo zadeti in si priigrati prednost pred 2.tretjino. Le to so naši začeli odločneje in že po dveh minutah povišali prednost. Nato je sledila izključitev našega branilca, katero so spretni domačini v 26.minuti izkoristili in se s prvim zadetkom, odločno “vrnili” v tekmo. Zmaji so po tem zadetku postajali vse nevarnejši in odločnejši, tako da je bil naš vratar Bulc, večkrat na preizkušnji. Izenačenje je prišlo 10 minut kasneje, ko se je nastreljen plošček domačih čudno odbil od ograde in pristal neposredno pred praznimi vrati naših, kar je bilo dovolj za izenačenje. V zadnji, odločilni del sta ekipi tako krenili ponovno poravnani. Nobena od ekip v tem delu ni preveč tvegala, bolj skoncentrirani sta bili na obrabo, ter hitre protinapade. Ko je že kazalo na prvi podaljšek v tej seriji, je Slavijin napadalec Raduha, po dobljenem sodniškem metu pred domačimi vrati hitro ustrelil, ter slabi dve minuti pred koncem rednega dela, presenetil domače za novo vodstvo. V zaključku je sledil poskus domačih ob igri brez vratarja, vendar so naši uspeli zdržati in se zasluženo veselili prve letošnje zmage v Tivoliju.

Tretja tekma v seriji bo to soboto, ob 17:45 ponovno v Zalogu!

DEČKI U15

Dečki so se na svojo drugo četrtfinalno tekmo v Celje podali precej oslabljeni, vendar odločeni, da zaključijo to serijo z zmago. Prav odločen začetek je bil ključen za hitro vodstvo naših, saj so zadeli že v 5.minuti. Po tem so dobro kontrolirali nasprotnika in odrezali njihove vodilne igralce od našega gola, kjer je bil tokrat odličen Lan Kuder. V 12. minuti je bil izključen naš napadalec, vendar domači niso uspeli izkoristiti te prednosti, so pa po tem počasi prevzemali pobudo in tik pred koncem 1.tretjine, ob najbolj neugodnem trenutku za naše, uspeli izenačiti na 1:1.

Druga tretjina je potekala z obeh strani hitro, z veliko strelov, vendar brez pravih zaključkov vse do 29.minute, ko je na veselje Slavije, Žiga Raduha že drugič premagal domačega vratarja za novo vodstvo. Ob koncu 2.tretjine, natančneje v 38.minuti, so imeli naši v igri z igralcem več, vendar je domači kapetan izkoristil nepazljivost naših napadalcev in ob “shorthandet” zadetku ponovno šokiral naše. Na srečo, so naši preostanek prednosti odigrali odločno, ter z zadetkom branilca Jana Hutarja, dobro minuto kasneje postavili končni izid drugega dela.

V zadnji tretjini se izid ni spremenil vse do 52.minute, ko so naši po borbenem zaključku pred vrati Celjanov napadalca Tomija Berčiča, prvič pobegnili na +2. Seveda je bilo pričakovati, da bodo po takšnem zaostanku gostitelji vse svoje sile usmerili napad, kar se jim je hitro obrestovalo dve minuti kasneje, za znižanje na 4:3. Vendar je že v naslednjem napadu, ob koncu 55.minute, najboljši strelec naše ekipe Matko Idžan, uspel z izvrstno samostojno akcijo matirati nasprotnega vratarja za ponovno varnih 5:3. Celjani so nato razumljivo čakali svojo priložnost ob igri s šestimi v polju brez vratarja, kar so po klicanem time outu le potegnili vratarja iz igre. Naši so ob trdi in nepopustljivi obrambi prišli do ploščka, kjer je Rok Kaker še šestič na tekmi uspel zatresti celjsko mrežo, tokrat prazno.

Z drugo zmago so si naši dečki tako zagotovili nastop v ljubljanskem polfinalu, kjer jih že pričakuje nosilec Olimpija, katera je bila po rednem delu IHL U15 celo prva. Ekipi sta se letos pomerili že dvakrat, kjer sta obe ekipi slavili na gostovanju, tako da lahko ponovno pričakujemo razburljiv dvoboj. Igralce iz Tivolija, krasi odlična obramba in izjemni posamezniki v napadu, vendar imajo tudi naši svoje kvalitete predvsem izjemen ekipni duh in nepopustljivost, za enakovreden boj z nasprotnikom.

Prva tekma bo tako že v sredo v Tivoliju, druga pa naslednjo nedeljo v Zalogu. Ekipi za vstop v finale igrata na dve dobljeni tekmi.

 

3 – 4 Slavija!!!!