Napetost, strast, čustva in izzivi… Čas končnice!

V preteklem tednu smo ob pustni soboti že občutili del vznemirjenja katerega ponuja “Play off”, dokončno pa se bo razplamtelo že v tem tednu…

Konec februarja se po navadi odprejo vrata k najbolj vznemirljivim, nepredvidljivim in čustvenim trenutkom v hokejski sezoni. Končnica, bolj znana kot “playoff,” prinaša s seboj zakonitosti in izzive, ki postavijo ekipe na preizkušnjo. V tem tekmovanju, ko gre na sistem izpadanja, so poleg taktične priprave ključne tudi psihološka trdnost, ekipni duh in predvsem sposobnost obvladovanja pritiska, kateri se v tem delu samo stopnjuje. Te okoliščine predstavljajo odlične pogoje za osebnostno rast igralcev kakor tudi celotne ekipe, kjer se stvari vedno ne obrnejo kakor se zdijo na prvi pogled…

V tem tednu, natančneje v soboto 17.2.,  pričenjata tako z zaključnimi boji, najprej v četrtfinalu, naša ekipa Kadetov, ter naša Članska ekipa, Mladinci se jim pridružijo s prvo tekmo naslednji četrtek. Naša najmlajša selekcija Mlajših dečkov, pa trenutno že bije svojo bitko z vrstniki iz Jesenic.

ČLANI

Člani so po rednem delu mednarodne IHL lige osvojili 4.mesto, kar jim prinaša tako tekmeca, ki je bil uvrščen neposredno za njimi, torej hrvaško ekipo iz Siska. Nasprotniki naših, so v letošnji sezoni ponovno precej okrepili ekipo, tako z domačimi reprezentanci, kakor tudi z novimi tujimi igralci, katerih je v moštvu kar 5! Prva četrtfinalna tekma bo že to soboto, nato pa si tekme sledijo v ritmu sreda – sobota, v t.i. seriji “best of 5”, kar pomeni, da v polfinale napreduje ekipa, katera prva doseže tri zmage.

MLADINCI U19

Mladince to nedeljo čaka še zadnji obračun rednega dela proti ekipi Celja, katerega lahko ob morebitni zmagi na gostovanju prehitijo na lestvici, kjer naši trenutno zasedajo 6.mesto. V nasprotnem primeru in pa ob morebitni zmagi Maribora, pa bi naši zdrsnili lahko tudi na zadnje 7.mesto, kar jim naslednji četrtek v četrtfinalu prinaša gostovanje pri najvišje postavljenem nasprotniku v četrtfinalu, kjer se igra na 2 dobljeni zmagi.

KADETI U17

Kadeti, kateri so uspešno zaključili redni del, bodo palice v četrtfinalu prekrižali proti ekipi Maribora, katera je v skupini B, dosegla končno 3.mesto. Mednarodna zasedba Mariborčanov bo našim predstavljala precej trd oreh, saj so zaključek rednega dela zaključili v izvrstnem ritmu, kjer so v zadnjih štirih tekmah, kar tri krat slavili.  Prva tekma bo tako že to soboto v Zalogu(16:15), povratna naslednjo soboto v Mariboru, in morebitna tretja ponovno v Zalogu. Četrtfinale se igra na 2 dobljeni zmagi.

DEČKI U15

Dečki so v fazi zaključka rednega dela, kjer jih čaka le še zadnja tekma, in sicer nedeljsko gostovanje na Jesenicah. Po tem sledi kratek premor pred pričetkom končnice, saj potekajo kvalifikacije 8. in 9. uvrščenih ekip za vstop v Playoff. Naši so trenutno na 4.mestu, vendar zaradi precej še ne odigranih tekem konkurentov, lahko po lestvici tudi zanihajo…

MLAJŠI DEČKI U13

Naši najmlajši tekmovalci, so si s 3. mestom po 16-ih tekmah zagotovili prednost domače dvorane v četrtfinalnem dvoboju z vrstniki iz Jesenic. Po dveh tekmah se ta prednost ni prav nič poznala, saj sta obe ekipi slavili na gostovanju, za trenutni izid v tekmah 1:1, kar nas ponovno vrača nazaj v Zalog, kjer bodo naši fantje, v odločilni tekmi, morda tokrat le izkoristili domač teren in slavili uvrstitev v polfinale.

 

Tako nas že to soboto čaka pestro dogajanje v Zalogu, saj imamo kar trojni spored četrtfinalnih tekem in sicer Mlajši dečki proti Jesenicam ob 13:50, Kadeti proti Mariboru ob 16:15, ter večerna poslastica Članov proti hrvaškemu Sisku ob 19:30.

3 – 4 Slavija!!!!