V soboto tekma za skok tik pod vrh IHL

V 13. krogu mednarodne IHL lige bo to soboto v Zalogu gostovala ekipa KHL Siska, katera se skupaj z našimi člani bori za preboj na 2. mesto na lestvici tega tekmovanja. Na tekmi pa bo tudi kratka slovesnost namenjena našim šampionskim fantom U13, ob odmevnem nastopu v Kanadski Ottawi.

Prihajajoči 13. krog bo tako zelo pomemben za obe ekipi, saj večja bera točk na sobotni tekmi, pomeni neposreden skok na trenutno 2. mesto IHL, kjer prepričljivo vodi beograjska Crvena Zvezda, katera ima kar 7 točk prednosti pred obema ekipama. Ekipa KHL Siska, katera je trenutno v seriji petih zaporednih zmag, v letošnji sezoni nastopa precej mednarodno obarvana, saj jim poleg šestih standardnih reprezentanov Hrvaške izbrane vrste, kvaliteto dvigujejo kar pet tujcev in sicer Američana, oba napadalca Dill Tyler, trenutno s 14 zadetki in 7 podajami vodilni strelec IHL tekmovanja, ter Ryan Galvin, ter dva Kanadčana in sicer branilec Carter Lenonn, ter napadalec Nik Malenica. V vratih so v letošnji sezoni mesto prvega vratarja zaupali finskemu vratarju Riku Raihi.

Četa glavnega trenerja Gorazda Reklja je zadnjem času prav tako v odlični formi, saj so igralci dosegli kar pet zmag v zadnjih petih tekmah, ter zadnji poraz doživeli meseca novembra na Jesenicah.

Gostujočo ekipo, katera v letošnji sezoni odkrito cilja na uvrstitev v veliki finale, v domači dvorani praviloma spremlja veliko število gledalcev, ob tem, da se jih bo precej verjetno udeležilo tudi sobotnega derbija v naši zaloški dvorani.

Zato vas v soboto ob 19.00 v velikem številu vabimo na ogled nadvse zanimive tekme in skupaj nudimo oporo našim fantom, ob tem pa bomo imeli možnost pozdraviti tudi naše fante ekipe U13 in jim zaploskati ob izjemnem uspehu ob začetku letošnjega leta.