Pregled tekmovanj posameznik selekcij

Pred zaključkom letošnjega koledarskega leta 2023 bomo pregledali še kako do tega trenutka nastopajo naše selekcije v svojih tekmovanjih.

ČLANI

Ekipa Članov je že prejšnji mesec zaključila s tekmovanji v DP, kjer se jim v osmih odigranih tekmah, kjer so dosegli zgolj tri zmage, ni uspelo uvrstiti med štiri najboljše ekipe, tako da so tekmovanje zaključili na končnem 5.mestu.

Z včerajšnjo tekmo v tekmovanju IHL, ko so gostili zadnjeuvrščeni Maribor, pa so ob 11. odigranih tekmah trenutno na na odličnem 3.mestu in jih pred končnico, katera se prične konec februarja, čaka še sedem težkih tekem. V tekmovanju desetih ekip trenutno vodi srbska ekipa Crvena Zvezda iz Beograda, katera je ob pomoči močne tujske(ruske) legije, doživela zgolj en poraz.

MLADINCI U19

Mladinci po desetih odigranih tekmah, trenutno zasedajo 7., zadnje mesto na lestvici, s tem da imajo odigrani dve tekmi manj kot vodilna Olimpija. V tem obdobju so uspeli štirikrat zmagati(kar 3x po podaljšku ali streljanju kazenskih strelov), ter doživeli 6 porazov. Ekipo, katera je v povprečju najmlajša v ligi, v prihodnjem mesecu(januar 2024) čaka kar precej naporen razpored, saj imajo na programu kar šest od osmih tekem, pred začetkom končnice tega tekmovanja.

KADETI U17

Kadeti so pred pričetkom decembrskega reprezentančnega počitka odigrali še zadnjo tekmo 1.dela, ter se tako  z 9. zmagami in 5. porazi v 14. odigranih tekmah, kot drugo uvrščena ekipa na lestvici, za Jesenicami, uvrstili v zgornjo skupino 2. dela tekmovanja, kjer bodo skupaj nastopale najboljše štiri ekipe pred zaključnim delom tega tekmovanja, končnico. Za ekipo je je bil zelo vzpodbuden začetek precej izenačenega tekmovanja, kjer so v šestih odigranih tekmah kar 6x zmagali, nato pa precej nihali rezultatsko, saj so v ostalih osmih tekmah, uspeli kot zmagovalci led zapustiti zgolj 3x.

DEČKI U15

Dečki, kateri so do sedaj odigrali 12 tekem, se trenutno nahajajo na 1.mestu(tekma več kot MK Bled na 2.mestu), kjer jih pred zaključkom rednega dela čaka še šest tekem. Ekipa je do sedaj kar 9x zmagala, ter doživela le 3 poraze, bo v zaključnem delu skušala izboriti najboljše izhodišče pred končnico, katera se prične konec meseca februarja. Letošnje tekmovanje U15 je zelo izenačeno, saj je po prikazanem do sedaj vsaj pet ekip, katere se lahko potegujejo za končno zmago v letošnji sezoni. Ekipa je bila do tega trenutka zelo uspešna v napadalnem pogledu, saj je dosegla kar 104 zadetke, vendar v primerjavi s konkurenčnimi ekipami, prejema preveč zadetkov.

MLAJŠI DEČKI U13

Mlajši dečki so pred svojim gostovanjem v Kanadi, kjer trenutno nastopajo na Mednarodnem Peewee turnirju v Ottawi  v konkurenci devetih ekip odigrali že 12 tekem, kjer so do sedaj 6x zmagali in doživeli prav toliko porazov, kar jih uvršča na trenutno 4.mesto na lestvici IHL za Mlajše dečke. Do konca rednega dela pred končnico jih čakajo še štiri tekme, vse v zgoščenem urniku meseca januarja. Naši mladi igralci so se v zadnjem delu že kar dobro privadili na to tekmovanje, saj so v zadnjih osmih tekmah, uspeli kar petkrat zmagati. V ligi trenutno rezultatsko prednjači avstrijska ekipa KAC, katera je v 12ih tekmah doživela zgolj en poraz in sicer v lokalnem derbiju proti VSV Villach, po streljanju kazenskih strelov.