V slovenskem derbiju Člani tokrat uspešnejši od Triglava

V 10.kolu mednarodne IHL lige je naša članska ekipa s 4:2, sicer nekoliko oslabljena, uspela premagati trenutno drugo uvrščeno ekipo tega tekmovanja.

Lepo popolnjena zaloška dvorana, predpraznično vzdušje ter tradicionalna tekmeca, vse to je obetalo zanimivo predstavo, v kateri so bolje začeli gostje, kjer je gostujoči branilec, sredi 4.minute, povedel za prvo vodstvo “kranjskih orlov”. Po tem zadetku, so naši bili nekoliko v šoku, nato pa počasi prevzemali pobudo v igri, kar se je obrestovalo v 12.minuti, ko je Vodlan zadel za izenačenje na 1:1.

Drugo tretjino so atomsko začeli naši, kateri so že po 8ih sekundah na noge dvignili več kot 200 glavo množico na tribuni. Po lepi podaji Orehka, je bil ponovno uspešen Vodlan. Veselje domačih je trajalo zgolj 2 minuti, ko je izenačil gostujoči kapetan. Isti igralec je bil v 29.minuti minuti izključen zaradi nepravilnega oviranja, kar so naši, v igri z igralcem več dobro izkoristili, ko je z lepim strelom z razdalje zadel branilec Primar, za novo vodstvo, s 3:2.  V 38.minuti je bila naša obramba na velikih preizkušnjah, saj smo imeli kar dva igralca manj na ledu, vendar so branilci odlično opravili svoje delo.

V začetku tretjega dela tekme, so gostje imeli dve lepi priložnosti za izenačenje, vendar brez uspeha. Sta pa v 48.minuti lepo akcijo izvedla Prodan, kateri je mojstrsko preigral gostujoče branilce ter mojstrsko podal do Ilovarja, kateri je zadel za povišanje vodstva na 4:2. V zaključku tekme so naši dobro kontrolirali igro in nasprotniku niso pustili možnosti za ponoven zadetek.

Naši so tako z lepo, energično predstavo pripravili lepo darilo svojim navijačem in se na lestvici IHL tako zavihteli na trenutno 4.mesto.