V drugi tekmi naši “namučili” favorizirane Jesenice

V drugi tekmi četrtfinala , katera je bila tokrat odigrana na Jesenicah, so domači, z z zmago s 3:2, izenačili serijo na 1 proti 1 v zmagah.

Acroni Jesenice – Slavija junior 4:2  (0:0, 3:1, 1:1)

Predvidevanja naših trenerjev, da bi že v sredo Jesenice nastopile v popolni postavi, so se tako uresničila. Zato je bil tekmovalni naboj, ter koncentracija pred tekmo tako še na precej višjem nivoju.

Izkušeni gostje, ki so tokrat priložnost ponovno ponudili vratarju Avseniku, so na domačem ledu hitro prevzeli kontrolo, ter s hitro in enostavno igro naše večkrat stisnili pred svoja vrata, katere pa je tudi tokrat odlično branil Kolin. V 4.minuti, po izključitvi branilca Čampe, so bili naši na prvi veliki preizkušnji, kjer so se ob igralcu manj, uspešno obranili napadov Jesenic. Po tem so naši bolj po redko prihajali do zaključnih strelov, vendar bili v obrambi dovolj agresivni in zbrani, tako da je po prvem delu ostala Kolinova mreža nedotaknjena.

Začetek druge tretjine je ponovno pripadel hitrim gostiteljem, kateri so tokrat pritisnili še odločneje in bili za to nagrajeni v 24.minuti, ko so po hitrem protinapadu z drugim strelom le premagali gostujočega vratarja. Po lepi podaji Prodana je zadel Sitar. Zadetek naše ni pretirano zmedel, tako da so še naprej dobro spoštovali osnovni dogovor, kar se jim je v 34.minuti obrestovalo, ko so v srednji tretjini prekinili napad Jesenic in v hitrem protinapadu lepo zadeli za izenačenje. Je pa po tem zadetku, natančneje v 35. in 36.minuti ekipa Jesenic pritisnila še odločneje in dvakrat izkoristila nezbranost obrambe “slavijašev”, za hitro vodstvo s 3:1. Tempo je nato po dveh zadetkih nekoliko padel, tako da, kljub nekaterim poskusom domačih,  zadetkov do zaključne sirene nismo več videli.

V zadnjo tretjino so naši vstopili s prednostjo igralca več, vendar jim Jeseničani ob tem niso dopustili resneje ogroziti svojih vrat. So pa po tem naši postajali vse bolj odločnejši, predvsem po zaslugi nekoliko bolj pasivnih železarjev, in si v 53.minuti ponovno priigrali priložnost ob igri z igralcem več. Tokrat so odigrali precej hitreje in odločneje, ter že po 17.sekundah, ko je zadel Truden, uspeli zadeti za znižanje na 3:2, ter obetal se nam je razburljiv zaključek tretje tretjine. Domači so še naprej dobro kontrolirali plošček v svoji posestvi, naši pa čakali na svoje priložnosti, katera se jim je ponudila minuto do konca, ob sodniškem metu pred vrati domačega vratarja Avsenika. Ob pogumni odločitvi trenerja Slavije, za igro s šestimi igralci, našim ni uspelo postaviti igre v napadalni tretjini, ob izgubljenem ploščku pa so Jeseničani celo izvedli hiter protinapad in brez težav zadeli nebranjena vrata za končnih 4:2.

Naslednja tekma v seriji bo na v soboto ob 19.00 25.2. v Zalogu!