3-dnevni mednarodni turnir U11 uspešno zaključen

V Zalogu se je zaključil 3-dnevni, že 9. mednarodni hokejski turnir U11, ki ga je tradicionalno organiziral Hk Slavija Jr. Pravi hokejski maraton je bil po dveletnem premoru zaradi korone dobrodošla popestritev in dragocena izkušnja za več kot 160 mladih hokejistov iz 4 držav.

9 ekip mladih nadobudnih hokejistov iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Srbije je v treh dneh na ledeni ploskvi v Zalogu odigralo kar 36 tekem. S tribun je odmevalo glasno navijanje, mladi športniki pa so gledalcem postregli s kakovostnim hokejem. Pokazali so izjemno hokejsko znanje, uigranost, borbenost in natančnost.  

Tako kot na vsakem turnirju je tudi tokrat nekdo pokazal nekaj več, imel kanček več športne sreče ali pač dobro izkoristil priložnosti in uspešneje tresel mrežico nasprotnikovega gola. Z odlično igro je 1. mesto na turnirju osvojila ekipa EC VSV Juniors iz Beljaka, 2. mesto ekipa HD Hidria Jesenice, na 3. najvišjo stopničko pa so stopili naši domači hokejisti HK Slavija Junior 1! Nekoliko mlajša ekipa Slavija Junior 2 se je uvrstila na 9. mesto, je pa pokazala veliko srce, borbenost, povezanost na ledu in v ekipi nasploh ter s svojo igro dvigovala gledalce na noge. Čestitke prav vsem ekipam, ki so sodelovale na turnirju!

Med turnirjem, ki se je odvijal od petka zgodaj zjutraj do nedelje, ko se je popoldne zaključil s slavnostno podelitvijo nagrad, je bilo za obiskovalce še dodatno poskrbljeno za zabavo. Met paka, srečelov, odlična hrana in pijača so dale turnirju poseben pečat, česar pa ne bi bilo mogoče izvesti brez dragocene podpore vseh pokroviteljev, ki so omogočili organizacijo turnirja na tako visokem nivoju ter staršev hokejistov Slavije Jr., ki so poskrbeli, da je turnir gladko tekel.

Z mednarodnim turnirjem se je sklenila tudi hokejska sezona za letošnje leto. Ob tem gre zahvala tudi trenerjem in tehničnim trenerjem, ki so čez leto uspešno predajali znanje na fante in dekleta, jih spodbujali in jim bili zgled.