Vzpon na Triglav žal ni uspel

V odločilni, tretji tekmi finala, kjer je bilo jasno, da zmagovalec tega srečanja na koncu dvigne tudi pokal za najboljšo ekipo v sezoni 2021/22, so naši morali čestitati za zasluženo osvojeni naslov v IHL ligi.

Po uspešno izpeljanem in zaključenem 9. Mednarodnem turnirju za selekcije U11 v zgodnjem popoldnevu, se je temperatura pred  Zaloško dvorano, pred odločilno tekmo, le še stopnjevalo. Vrelišče je doseglo, ko je občinstvo v nabito polni dvorani, ob začetnem sodniškem metu, začelo uživati v predstavi kandidatov za končni naslov.

Zaspano in neodločno igro domačih so gostje izkoristili z dvema ekspresnima zadetkoma, in sicer v 4. minuti in kasneje še v 6. minuti in za trenutek popolnoma utišali domače navijače. Po prejetih zadetkih se igra naših ni bistveno spremenila, predvsem v obrambi so delovali precej statično, kar je omogočalo razigranim Triglavanom enostavno kontroliranje igre, kjer so bili odločni in nevarni predvsem v igri s ploščkom.

Po šokantni 1.tretjini, smo v drugem delu lahko na ledu spremljali povsem obrnjeno sliko. Naši, kot prerojeni so vršili napad za napadom in v 28. minuti v igri z igralcem več prvič spravili na noge domačo publiko, ko je bil z razdalje uspešen Sitar. v tem obdobju so na gostujočega vratarja, kateri je bil v 36. minuti celo izključen zaradi zavlačevanje igre, preskusili so kar 26 krat, vendar brez novega uspeha.

Razburljiva in napeta tekma se je nadaljevala tudi v tretji tretjini, kjer so naši ponovno prevladovali, vendar so bili gostje predvsem nevarni iz protinapadov, kjer so bili v 49. minuti tudi uspešni, ko je lepo zadel gostujoči branilec. Delovalo je že, da so naši v izgubljenem položaju, ko je v 55. minuti iz obrambne tretjine sam krenil Juš Černe, in v pravem slalom prodoru znižal izzid na 2:3. V razburljivem zaključku so naši za tako želeno izenačenje poskušali tudi z igro brez vratarja, vendar se jim tokrat prav tako ni izšlo, saj so po močnem pritisku na gostujoča vrata izgubili posest ploščka, kar so gostje izkoristili z zadetkom v prazno mrežo 10 sekund pred koncem tekme, za končnih 4:2.