Člani po prvi tekmi finala zaostajajo

Po včerajšnji prvi tekmi finala IHL, naši kljub silovitem zaključku niso uspeli nadoknaditi zaostanka treh zadetkov, tako da sedaj nujno potrebujejo zmago na povratni tekmi v torek v Kranju.

V odličnem ambientu zaloške dvorane, katerega so ponovno pričarali domači navijači v podporo svoji ekipi, smo lahko spremljali živahen začetek, kjer so nekoliko agresivneje štartali naši fantje, vendar brez konkretnih zaključkov. So pa ga gostje, kateri so vse bolj prihajali do svoje prepoznavne igre, v 7. minuti lepo izigrali domačo obrambo in z lepim zadetkom povedli 1:0. Slavijaše je prejeti zadetek nekoliko stresel, tako da smo po tem bila priča nekoliko raztreseni in nepovezani igri domačih. V 14.minuti smo videli prvo izključitev na tekmi, kjer je bil po udarcu s kolenom izključen domač napadalec. Gostje so ponujeno priložnost v igri z igralcem več ekspresno izkoristili, ko je z neposredne bližine, zadel gostujoči branilec.

V drugi del so naši po velikem zaostanku krenili precej odločneje, igro po večini prenesli pred gol Triglavanov, vendar številni streli nikakor niso našli poti do želenega cilja, saj so bili lahek plen za ponovno razpoloženega gostujočega vratarja. Razmerje strelov 24:3 v korist domačih nakazuje terensko premoč, vendar zaostanek po drugem delu še vedno 0:2.

Naši, v začetku 3.tretjine še odločnejši napasti gostujoči gol, so že v 1.minuti nadaljevanja pozabili na obrambo, kar je najizkušenejši gostujoči napadalec izkoristil za povišanje vodstva na visokih 0:3. V nadaljevanju so se izkušeni gostje osredotočili predvsem na branjenje velike prednosti, ter našim niso dopuščali veliko prostora za nevarnejše zaključke. Domači so pletli mrežo okoli nasprotnega gola vse do 58. minute, ko je bil vratar orlov prvič premagan, ko ga je z lepim strelom matiral branilec Bernard.  Za tem se je domači trener takoj odločil, da njegovi varovanci vse sile usmerijo v napad, kar so poskušali tudi z igro brez vratarja. To se jim je obrestovalo, ko jo v igri 6:5 lepo zadel Černe, za znižanje na 3:2. Hitra zadetka sta dvignila dvorano na noge, ter domačim igralcem vlila potrebno samozavest v lovu za izenačujoč zadetek. Kljub nadaljevanju z igro brez vratarja in pritiskom na nasprotni gol, se našim tokrat ni izšlo, kar pomeni da se serija nadaljuje v Kranju, z vodstvom Triglava  zmagah 1:0.

Naši, kateri so se po podobnih zaostankih v letošnjih serijah že znali vrniti med žive, imajo priložnost za izenačenje v torek ob 18 uri v Kranju.