Slavijaši tokrat z odliko iz Beograda. Nagrada; veliki finale!!!

Člani so v v svojem drugem, precej vročem gostovanju, kljub velikim težavam z izključitvami, na koncu le zdržali, ter se po štirih tekmah polfinala uvrstili v veliki finale lige IHL

Naši so odločno, torej ravno nasprotno kakor ob zadnjem gostovanju v Dvorani Pionir, pričeli četrto polfinalno tekmo, ter v zelo visokem ritmu. Domači so si v 4. minuti prislužili prvo izključitev, vendar ni manjkalo veliko, ko se je na kazensko klop zaradi zadrževanja s palico usedel tudi naš branilec. Je pa v 8. minuti branilec Primar sam krenil v napad in ob razredčeni obrambi gostiteljev zadel za 0:1.  V 13. minuti so naši izvedli bliskovit protinapad, katerega je mojstrsko zaključil Skerlep. Le 70 sekund kasneje nov zadetek naši, ko je lepo zadel Sitar.

Domači so svoje zelo glasne in številčne navijače prvič razveselili v 33.minuti, ko so v igri 5:4 izkoristili eno izmed mnogih priložnosti v tem elementu. Izključitve na naši strani so se še kar nadaljevale, vendar so se branilci uspešno obranili vseh poskusov Zvezde. Za ponovno vodstvo +3, je v 39. minuti poskrbel Humar.

Zadnja tretjina se je začela po željah naših, kateri so dobro kontrolirali vse poskuse Beograjčanov, vendar le do 48. minute, ko so domači znižali na 2:4. Namesto, da bi naši mirno pripeljali srečanje do konca, so si prislužili ponovno nepotrebne izključitve, vendar je ob močnem pritisku naša obramba, na čelu z vratarjem Pavličem, zdržala vse napade.

Naše je tokrat potrebno pohvaliti za izredno požrtvovalnost in bojevitost, ter taktično disciplino v obrambi, katera jim je ob nerazumljivem sodniškem kriteriju na tako pomembni tekmi, tlakovala pot do finala.

Vse čestitke si zaslužijo tudi za celotno serijo, katera je bila na precej zahtevnejša kakor serija proti zagrebški Mladosti.

Slavija junior se bo tako v finalu IHL tekmovanja pomerila z aktualnimi zmagovalci, kateri so v lanskem finalu premagali ravno naše fante. Tokrat pa verjamemo, do bodo pretekle izkušnje, zmagovalni naboj ter ekipni duh, kateri je krasil našo ekipo v zadnji seriji, ter seveda odlična zaloška publika, le prevesili tehtnico na našo stran v seriji na dve zmagi.