U8: Po treh letih ponovno na turnirju v tujini

Pretekli teden je naša selekcija U8 nastopila na tradicionalnem turnirju v italijanskem Bolzanu, kjer je pogomno zastopala barve našega kluba.

Zavoljo Covid ukrepov iz preteklega obdobja, so bila na poleg ostalih dejavnosti na stanski tir postavljena tudi različna športna tekmovanja in s tem tudi organizacije različnih mednarodnih hokejskih turnirjev, katerih so se pred tem obdobjem redno udeleževale naše selekcije.

Vendar je po nedavnih sproščanjih ukrepov, italijanskem Bolzanu le uspelo organizirati tradicionalni mednarodni “Spomladanski” turnir za najmlajšo selekcijo U8, katerega se je tradicionalno, poleg ekip(16) iz Italije, Avstrije, Nemčije, Češke in Švice, udeležila tudi naša ekipa.

Naši so v predtekmovalni skupini B nastopili skupaj z švicarskim HC NordWest Unitedom(1:1), nemškim Munchnom(2:3) ter avstrijskim Innsbruckom(2:5) ter se nato v razigravanju za končna mesta pomerili z nemškim Daggerdorferjem(2:0), ter v tekmi za končno 11. mesto, po streljanju kazenskih strelov, morali priznati premoč avstrijskemu Feldkirchu(1:2).

Predvsem nas veseli to, da so bili naši mali oklepniki in oklepnice v vseh pogledih povsem enakovredni nasprotnikom, predvsem pa so skupaj s svojimi navijači(starši in spremljevalci) izstopali s svojo pozitivno energijo, borbenostjo in nepopustljivostjo na vsaki tekmi, ter ponovno pustili odličen vtis v Bolzanu!

Čestitke vsem!!!