Podari del dohodnine HK Slaviji JUNIOR

V Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS – ZŠZ) se zavedajo, da je epidemija SARS-CoV-2 (COVID-19) postavila izziv celotni družbi. V teh težkih časih, ko je naš vsakdan omejen na vsakem koraku, je poškodovan tudi slovenski šport. Prizadete so množice, ki se ne morejo rekreativno ukvarjati s športom, težko je vrhunskim športnikom, ki ne morejo načrtovati svojih priprav na redka tekmovanja, doma in v tujini. Športne organizacije s svojo dejavnostjo ustvarjajo pogoje za razvoj mladih športnih talentov, ki stopajo po stopinjah svojih idolov. Športni delavci s športno vadbo mlade učijo pomembnih vrednot, potrebnih za življenje.

Ranjenemu športu, kamor v prvi vrsti spada tudi panoga hokeja na ledu, želijo na OKS-u stati ob strani: Ukrepati moramo takoj in zdaj. Predlagajo, da mu pomagamo že v teh dneh, ko se leto izteka in se obdarujemo. Ne pozabimo na hokej na ledu!

Zakonodaja v Sloveniji omogoča, da do 0,5 odstotka odmerjene dohodnine posredujemo v različne namene. Tudi športu. Tako lahko vsak postane njegov podpornik. Takšna donacija ne predstavlja nobenega stroška, saj gre za dohodnino, ki jo sicer plačamo državi. 

Zato je OKS – ZŠZ pripravil posebno spletno mesto www.olympic.si/podarim, kjer lahko izbirate med športnimi društvi v javnem interesu in jim enostavno namenite del dohodnine. Med njimi so tudi hokejski klubi.

Zlo bo premagano, jutri bo posijal nov dan. Slovenski športniki in športnice nas bodo s svojimi uspehi zopet razveseljevali, so prepričani v OKS – ZŠZ in v našem klubu se s tem strinjamo.

Navijajmo za šport!