Poletni tabor v Zabratiji

Pretekli teden so se otroci mlajših selekcij Slavije Junior udeležili 1. poletnega hokejskega tabora, kateri je potekal v Zambratiji.

Otroci so na taboru opravili po en trening na dan in čeprav  našim hokejistom zgodnja ura ni predstavljala velikih težav, so treninge raje opravili pred košarkaši, s katerimi so v času tabora delili nastanitveni dom. V petek, ko so prišli v Zambratijo, jih je pričakalo sončno in že precej vroče vreme. Po kosilu so se odpravili spoznati plažo, kjer so po večini preživljali prosti čas in ugotovili, da je morje že zelo toplo. Pred spanjem, so trenerji prebrali otrokom še pravljico in “odsanjali” v prvo noč. Dnevi so se za naše otroke začenjali že zelo zgodaj, saj so se zbujali  že ob 6:30 in bili ob 6:45 že pripravljeni na igrišču, kjer smo že pričeli s treningom. Kar se tiče dnevnih aktivnosti, pa je bilo kar pestro, saj so opravili izlet do najstarejšega svetilnika na Hrvaškem, kjer so lahko opazovali sončni zahod, skakali s pomola, ter se šli na lov za skritim zakladom, se lovili po vodnih igralih, se odpeljali z vlakcem v Umag in odšli po “nujnih” nakupih, se kopali v dežju, bili na nočnem kopanju, sodelovali na olimpijskih igrah, imeli pravi filmski večer s kokicami, plesali, sodelovali s košarkaši in mažoretkami, igrali namizni tenis in še bi lahko naštevali…

Nekateri so imeli celo toliko časa, da so našli svojo simpatijo…

Namen tabora je bil dosežen v celoti, saj so otroci poleg druženja, zabave, neprestanega uživanja, tudi spoznavali in upoštevali vrednote, ki jih v klubu vsi zelo zagovarjamo (samostojnost, poštenost, strpnost, sodelovanje, sprejemanje drugih…), za kar sta bila zaslužna trenerja naša Eva in Uroš, katera sta otrokom tokrat pričarala čarobni teden, tudi s pridihom hokeja na ledu.

Tabor je minil brez zapletov, kljub trenutni specifični situaciji. Vreme jim je bilo v celoti naklonjeno, tako da so lahko uživali maksimalno.

Želja vsekakor je, da bo ta tabor postal tradicionalni tudi za naslednje generacije, katerega se bo lahko udeležilo čimveč naših otrok.

 

Sicer pa dogodke in počutje najbolje opišejo slike in opisi naših otrok, katere si lahko ogledate na naslednji povezavi:

https://www.facebook.com/HK-Slavija-jr-162410113952