Malčki U10 uspešni na mednarodnem turnirju v Budimpešti

Pretekli vikend, 1. in 2. februarja 2020 sta se dve ekipi U10 HK Slavija Junior (letnik 2010 in 2011) udeležili mednarodnega turnirja Carnival Cup v Budimpešti na Madžarskem. Trenerja ekip sta bila Uroš Haler in Andraž Čampa, kot tehnična vodji ekip, pa sta jima pomagala Mark Lukič in Ben Belak.

Turnir Carnival Cup je potekal v prelepi, udobni in prijetno ogreti dvorani Tüskecsarnok, kjer so bili ves čas na voljo prigrizki, sendviči, domače pecivo ter različna brezalkoholna pijača in točeno pivo.

Sama organizacija turnirja je bila dobra, saj je turnir večinoma potekal po predvidenem urniku. Razpored tekem in rezultati so bili na vidnem mestu in redno ažurirani, na vhodih v dvorano pa o bile varnostne službe, ob igriščih pa je bila ves čas prisotna zdravniška oskrba, za red na igriščih pa so bili zadolženi sodniki, kateri so svoje delo opravili dobro.

Na turnirju je sodelovalo 16 ekip iz 14 različnih klubov – 11 ekip iz Madžarske, 3 ekipe iz Slovenije, 1 ekipa iz Italije ter 1 ekipa iz Srbije. Ekipe so bile razdeljene v 4 skupine.

Turnir se je pričel v soboto, 1.2.2020 ob 11.45, zato smo imeli dopoldan dovolj časa za pripravo na tekme. Tekme so potekale preko celega dne do 21h. Vse ekipe so prvi dan odigrale 5 tekem po pol ure (2x 15 minut). Med ekipami je vladal tekmovalni, a tudi športni duh.

Ekipi Slavija Jr. 1 in Slavija Jr. 2 sta bili sestavljeni približno enakovredno glede na kvaliteto in starost igralcev. V obeh ekipah so prevladovali mlajši igralci (tj. letnik 2011). Ekipa Slavija Jr. 1 je bila dodeljena v skupino A skupaj z prvo domačo ekipo MAC, ekipo Karpati ter ekipo KMH. Ekipa Slavija Jr. 2 je bila dodeljena v skupino B skupaj še z ekipo Padove, ekipo Felcsik ter ekipo Partizana. Obe ekipi sta prvi dan tekme odigrali solidno, po svojih najboljših močeh. Ekipa Slavija Jr. 2 se je po skupinskem delu z eno zmago, enim remijem in enim porazom uvrstila med najboljših 8, ekipa Slavija Jr. 2 pa na žalost ni imela toliko sreče in se je z eno zmago in dvema porazoma uvrstila v tekmovanje za mesta od 9. naprej.

Že prvi dan so odigrali 2 tekmi za mesta. Ekipa Slavija Jr. 1 je odigrala še tekmo z ekipo Padove (zmaga) in z ekipo OHA (poraz). Ekipa Slavija Jr. 2 je odigrala tekmo z madžarskima ekipama UTE in KMH, proti katerima je morala priznati premoč.

Tudi naslednji dan se je turnir pričel v poznih dopoldanskih urah, tako da so se otroci naspali in spočili. Po obilnem zajtrku so si privoščili krajši počitek, nato pa pospravili svoje osebne stvari in se odpeljali proti dvorani.

V nedeljo, 2.2.2020 so ekipe čakale 4 težke tekme. Ekipa Slavije Jr. 2 se je borila do zadnje sekunde z najmočnejšimi ekipami turnirja, vendar nam na žalost ni uspelo zmagati. Borili so se proti slovenskemu Mariboru, domači prvi ekipi MAC ter madžarskima ekipama KSI in FTC. Na koncu so naši borci dosegli odlično 8. mesto na turnirju.

Tudi ekipa Slavije Jr. 1 je morala dati vse od sebe, da so porazili 2 odlični madžarski ekipi – domačo drugo ekipo MAC ter DAB. Ni pa jim uspelo premagati ekipe KiralyP. ter srbskega Partizana. Na koncu so naši borbeni oklepniki osvojili zadovoljivo 12. mesto na turnirju.

Naši ekipi sta imeli najbolj bučno in strastno podporo staršev in sorodnikov iz tribun. Slovenske in Slavijske zastave so vihrale ob zvokih bobna in vzklikov 3,4..Slavija.

Naši fantje so poželi kar nekaj pohval staršev drugih ekip, ki so po tekmi pristopili do nas (staršev naših fantov). Predvsem so izpostavili športen odnos (fair play) naših fantov na ledu, borbenost ter spoštovanje do nasprotnikov. Pohvale so fantje prejeli tudi od organizatorja (in trenerjev drugih ekip), ki so omenili, da takšne borbenosti in srčnosti na ledu niso videl že dlje časa. Po njihovem mnenju bi z nekoliko več tehničnega znanja in fizične moči ter s pokazano borbenostjo in srčnostjo bili absolutni zmagovalci turnirja.

Po zadnji odigrani tekmi je sledila svečana podelitev medalj in pokalov. Organizator je podelil tudi priznanja za najboljše igralce v vsaki posamezni ekipi. Priznanje za najboljšega igralca v ekipi Slavija Jr. 1 je prejel Rok Kaker, v ekipi Slavija Jr. 2 pa Alexander Andersen Glumac. Vsi otroci so prejeli medalje in manjša darilca.

Po zaključku turnirja je sledil povratek domov, katera  pot domov je potekala po planu z dvema  kratkima postankoma. Tudi na poti domov je bilo poskrbljeno za malico, v  Zalog pa smo prispeli ob 1.30h.

Fantje so igrali po svojih najboljših močeh in pokazali, da je ekipa na prvem mestu, kar je tudi pomembna vrednota našega kluba zato smo lahko resnično ponosni nanje.

NBB