Člani Slavije junior osvojili 3.mesto v Državnem prvenstvu Slovenije

Po včerajšnjem porazu v drugi tekmi polfinala DP Slovenije proti ekipi SIJ Acroni Jesenicam, so naši člani zaključili z nastopi v tem tekmovanju in na koncu osvojili 3.mesto!

Naši Člani so po rednem delu, kjer je bilo odigranih 14 tekem, osvojili odlično 3.mesto, takoj za ekipama SŽ Olimpijo in SIJ Acroni Jesenicami. 

V končnici, natančneje četrtfinalu, so se najprej pomerili z ekipo Jesenice Mladi, katere so uspeli izločiti v igri na dve dobljeni zmagi, kjer so v prvi tekmi v Zalogu, v napeti tekmi najprej naši povedli v zmagah z 1:0(4:3), nato po slabši predstavi na povratni tekmi na Jesenicah nekoliko presenetljivo izgubili(1:4) za izenačenje na 1:1 v zmagah, nato pa v tretji tekmi, ob odlični igri v dvorani Zalog, ponovno postavili stvari na svoje mesto in se ob drugi zmagi(5:0) v tem četrtfinalnem paru, zanesljivo uvrstili v polfinale, kjer jih je že čakala ekipa SIJ Acroni Jesenic, katera je svojo četrtfinalno serijo proti ekipi MK Bleda opravila brez težav.

V prvi tekmi polfinala ta četrtek na Jesenicah, so naši po zaostanku z 1:5 po dveh tretjinah, v zadnji tretjini uspeli celo znižati na 4:5, vendar so izkušeni gostitelji na koncu vseeno preprečili morebitno presenečenje s končnim rezultatom 7:4.

Druga tekma polfinala se je končala včeraj Zalogu, ko so gostje najprej hitro povedli 0:2, vendar naši nikakor niso popuščali, si ustvarili precej priložnosti za znižanje, vendar so Jeseničani minuto pred koncem drugega dela povišali na 0:3. V zadnji tretjini so naši z nepopustljivo in odločno igro vseeno poskušali, kar se jim je v 46. minuti obrestovalo za znižanje na 1:3. Jesenice so v 58.minuti, pri igri z igralcem več, postavili končni rezultat 4:1 in se uvrstili v veliki finale.

Našim fantom lahko tako le čestitamo za odlično odigrano tekmovanje v DP, kjer so dosegli ponovno velik uspeh kluba.

Sedaj jih čaka še nadaljevanje v mednarodni ligi IHL, kjer trenutno ob 21 tekmah zasedajo trenutno prvo mesto in imajo na sporedu še 3 tekme pred končnico.