Trenerji

Jaka Adlešič (glavni trener U19/U17)

Z odliko zaključil študij na Fakulteti za šport, smer športno treniranje in ima opravljeno trenersko licenco (2. stopnja) HZS od leta 2003, katero na ustreznih seminarjih redno potrjuje. Kot igralec je pridobival izkušnje v različnih slovenskih klubih (Slavija, Olimpija, Maribor). Kot trener je delal v naslednjih klubih(HK Slavija, KHL Medveščak Zagreb).

Sodeloval je na dveh IIHF razvojnih campih za trenerje v Izmirju(Turčija) in Vierumäkieu (Finska), kjer je pridobival dragocene mednarodne izkušnje in znanje, poleg tega pa je sodeloval pri pripravi in izvedbi mednarodnih mini campov Mariana Gaborika v Trenčinu.

V letih 2009-2012 je deloval kot glavni trener selekcije Slovenije letnika 1998 v nacionalnem programu spremljanja igralcev s strani HZS.

Leta 2013 je prevzel vlogo glavnega trenerja reprezentanc Slovenije U15 in U16, katero je opravljal tri leta, nato pas se je priključil reprezentanci U18, kjer je najprej deloval kot pomočnik trenerja, v sezoni 2018/19 pa reprezentanco U18 prevzel kot glavni trener.

V klubu deluje kot vodja razvojnega programa HK Slavija junior, ter kot glavni trener selekcij U19 in U17.

Gorazd Rekelj (glavni trener Člani)

Uspešno zaključil študij na Fakulteti za šport, smer športno treniranje. Prav tako ima opravljeno licenco Trenerja hokeja na ledu pri HZS. Opravljeno pripravništvo z uspešno zaključenim strokovnim izpitom leta 2006. Vse to je nadgradil z Olimpijsko trenersko licenco leta 2011. Leta 2012 pridobil Mentorski naziv pri Ministrstvu za šolstvo in šport. Sodeloval na številnih mednarodnih izobraževalnih simpozijih. Redno deluje kot predavatelj na trenerskih seminarjih, ter kot inštruktor na razvojnih campih v organizaciji IIHFa.

Kot trener je deloval pri delu z najmlajšimi, in sicer pri Mk Bledu ter Hk Slavija. Kot vodja panožne šole je deloval pri klubih Hk Jesenice in HDD Bled, ter kasneje kot glavni trener članske ekipe HDD Jesenice.

Od leta 2003 pa do danes je redno deloval v Slovenskih hokejskih reprezentancah, kjer je deloval kot pomočnik trenerja v selekcijah Članov, U20 ter U18, deloval pa tudi kot glavni trener članske ženske reprezentance, reprezentance U20 v letih od 2016-2018. Trenutno deluje kot pomočnik trenerja pri naši članski hokejski reprezentanci.

V klubu že drugo leto deluje kot glavni trener članske ekipe.

Robert Pesjak (glavni trener U15/U13)

Je diplomant Fakultete za šport, smer športno treniranje. Kot igralec je igral za vse mlade selekcije Hk Jesenice in drugo člansko ekipo Hit Kranjska Gora. Po končani gimnaziji se je zaradi študija na Fakulteti za šport preselil v Ljubljano in igral za člansko ekipo pri Hk Slaviji. Vzporedno s hokejem se je ukvarja tudi z judom. Od leta 2011 ima tudi opravljeno licenco Trenerja hokeja na ledu pri HZS Slovenije, katero na ustreznih seminarjih redno potrjuje.

2010 sodeloval pri pripravi in organizaciji mednarodnih mini campov Mariana Gaborika v Trenčinu
V okviru nacionalnega programa spremljanja hokejistov s strani HZS je bil zadolžen za letnik 2001, nato pa leta 2016 prevzel vlogo glavnega trenerja slovenskih reprezentanc U15 in U16.

V klubu deluje kot glavni trener selekcij U15 in U13, ter kot specializirani trener za tehniko drsanja.

Uroš Haler (glavni trener U12/U10, pomočnik trenerja Člani)

Hokej je začel trenirati s petimi leti pri Hk Slavija, kjer je nastopal tudi za člansko moštvo. Kot pomočnik trenerja mlajših selekcij deluje od leta 2011. Istega leta je tudi opravil licenco za Trenerja hokeja na ledu pri HZS. Sodeloval je tudi kot trener na mednarodnih campih Marjana Gaborika v Trenčinu. Leta 2017 se je udeležil mednarodnega izobraževanja trenerjev v okviru Rookie cupa, ki je potekalo v madžarskem Szekesfehervarju.

V klubu je zadolžen za program igralcev selekcij U12 in U10, deluje pa tudi kot pomočnik pri selekciji Članov.

Klemen Baumkircher (glavni trener U8)

Hokej je začel trenirati pri HK Slaviji, za katero je nastopal tako v mlajših kategorijah, kot tudi za člansko ekipo.

Po končani igralski karieri je leta 2013 opravil licenco Trenerja hokeja na ledu pri HZS, katero na ustreznih seminarjih redno potrjuje.  Poleg seminarja HZS se je leta 2016 udeležil tudi seminarja na Madžarskem pod okriljem Rookie Cup-a, kjer so predavali priznani predavatelji/trenerji iz Finske.

V klubu skrbi za selekcijo U8 in je občasno pomočnik na višjih selekcijah.

Andraž Kompolšek (pomočnik trenerja U8)

Hokej je pričel trenirati pri treh letih pri HK Slavija.  Leta 2007 je kariero nadaljeval pri HK Olimpija s katero je v sezoni 2011/12 in 2012/13 osvojil naslov mladinskega državnega prvaka ter v sezoni 2013/14 osvojil naslov prvaka v avstrijski ligi EBYSL. Andraž je bil tudi član mladinske državne reprezentance do 18 in 20 let. V sezoni 2016/17 pa se je vrnil v Zalog, kjer trenutno igra in deluje kot trener pri HK Slavija Junior.

V klubu deluje kot pomočnik trenerja pri selekciji U8, ter občasno tudi kot pomočnik pri ostalih selekcijah.

Andraž Čampa (trener U6)

Hokej je začel igrati pri 6 letih pri HK Slavija. Kot član mlajših kategorij je obiskoval mednarodne hokejske kampe (Powerskating,stick-handling…). Bil je občasni član mladinske državne reprezentance do18 in 20 let. V sezoni 2007/2008 je prvič zaigral za člane HK Slavija. S članskim moštvom je nastopal v mednarodnem in državnem prvenstvu. Od svojega 16 leta je aktiven tudi kot trener mlajših selekcij. V letu 2011 je tudi uspešno opravil licenco za trenerja hokeja na ledu pri HZS.

Trenutno je še vedno aktiven kot igralec v članskem moštvu Hk Slavije Junior, v klubu pa deluje kot glavni trener selekcije U6 in občasni pomočnik ostalim trenerjem.

Domen Vidic (pomočnik trenerja U6)

Domen je študent 1. letnika Fakultete za šport, smer športno treniranje. Svojo celotno kariero je nastopal v mlajših selekcijah, sedaj pa igra v članski ekipi Hk Slavije Junior. Trenerske izkušnje nabira od leta 2015, kjer v klubu pomaga pri vzgoji mladih hokejistov.

Nina Lončar (Hokejska šola)

Nina je študentka 3. letnika Fakultete za šport, smer športno treniranje. Ima uspešno opravljeno licenco Trenerja hokeja na ledu.

Hokej na ledu je začela trenirati pri osemnajstih letih pri HK Alfa. Po dveh sezonah so dekleta HK Alfa začele nastopati za HK Olimpija, kjer tekmujejo še danes.

Od leta 2008 je stalna članica ženske članske hokejske reprezentance Slovenije, ter se z ekipo redno udeležuje nastopov na Svetovnih prvenstev. Od leta 2013 pa redno sodeluje v različnih avstrijskih ligah (EWHL, DEBL).

Nina je tudi aktivna uspešna igralka tudi in-line hokeja, kjer je bila leta 2014 tudi povabljena na Tenerife v Španijo, kjer je nastopala za tamkajšnjo in-line ekipo .

Licenco za trenerja rolanja 2. stopnje in vaditelja drsanja je pridobila leta 2010 pri Zvezi drsalnih športov Slovenije, kjer je pridobivala tudi dragocene izkušnje učenja rolanja ter drsanja otrok in starejših.

Eva Dukarič (Hokejska šola)

Eva je absolvent na Fakulteti za šport, smer kineziologija. Kot igralka nastopa za HK Olimpijo v državnem prvenstvu in mednarodni ligi EWHL. Od leta 2013 pa je tudi članica ženske članske hokejske reprezentace Slovenije.

V klubu deluje kot trenerka mlajših selekcij od leta 2018.

Andrej Hočevar (Trener vratarjev)

V svoji dolgoletni hokejski karieri je kot profesionalni vratar nabiral izkušnje pri Olimpiji, Jesenicah, kasneje pa tudi v Avstriji, Ukrajini in Franciji, kjer je tudi zaključil svojo bogato igralsko pot.

Nastopal je za vse mlajše reprezentančne selekcije, s člansko reprezentanco, pa je nastopal na 11 svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah v Sochiu.

Uspešno je zaključil trenersko licenco leta 2019.

Sezoni 2018/2019 je deloval kot trener  članskih vratarjev na Olimpiji in tudi trener vratarjev reprezentanci U20.