Informacije o uporabi spletnih piškotkov

Osnovne informacije

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.
 

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:
 

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
  • življenjsko dobo piškotka;
  • vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Analitika spletnih strani

V skladu z ZEKom-1, smernicami IP-RS ter dodatnimi mnenji IP-RS so morda nekateri analitični piškotki za uporabo lastne analitike že bili servirani ob obisku te spletne strani. Pri uporabi analitike tretjih oseb spoštujemo zakonodajo in temu primerno vaše podatke anonimiziramo tako, da jih ni mogoče uporabiti v druge namene kot za našo lastno analitiko obiskanosti spletnih strani.

Seznam spletnih piškotkov spletne strani http://www.hk-slavijajr.si

Piškotki nujni za delovanje spletnega mesta omogočajo normalno delovanje spletnega mesta in njegovih osnovnih funkcionalnosti. Brez namestitve tovrstnih piškotkov vam nemotenega dostopa do spletnega mesta ne moremo omogočiti. Podatkov, zbranih s temi piškotki, ne posredujemo tretjim osebam.

V nadaljevanju sledi seznam vseh spletnih piškotkov, ki jih spletna stran uporablja ter obrazložitev njihovega namena.

Piškotek

Življenjska doba

Namen piškotka

Upravljalec piškotka

_utm*

seja/nedoločen čas

spletna analitika

Google Analytics (1st party)

PREF

2 leti

uporaba storitve

Youtube.com

YSC

seja

spletna analitika

Youtube.com

VISITOR_INFO1_LIVE

8 mesecev

spletna analitika

Youtube.com

Piškotek, ki shranjuje sejo  – del platforme?
datr,lu,c_user,csm,fr,s,xs,43,x-src,presence,act – Piškotki za zagotavljanje facebook funkcionalnosti?
__utma,__utmb,__utmc,__utmz – Piškotki, ki jih uporablja spletna storitev Google Analytics

Upravljanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.