• CL
  • U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Itak Sport  Hokejska Zveza Slovenije   Warrior

Člani tokrat brez težav proti ECE Celje

Oceni ta prispevek
(1 glas)

Naši fantje so se odpravili na gostovanje na štajersko, kjer je bil tokratni nasprotnik klub HK ECE Celje, katerega so tokrat visoko premagali.

HK ECE CELJE : HK SLAVIJA junior 1:7 (0:1, 1:2, 0:4)

Njihovo maloštevilčno ekipo je bilo potrebno izkoristiti v največjem možnem obsegu. To so se naši fantje zavedali zato so z igro začeli v visokem tempu in z veliko previdnosti. Prvo tretjino je nasprotniku uspelo držati naš tempo. Njihovo trenutno nepripravljenost so z igralcem več izkoristili podajalca Jakob Bernard, Enes Gorše in strelec Andraž Čampa. Mrežo nasprotnika so zatresli v 18. minuti in rezultat se je ohranil do konca prvega dela.
Druga tretjina, z vidika gledalcev je potekala še hitrejše. Kratke, hitre in intenzivne menjave z bliskovitimi napadi naših, so našimCeljanoom zadale še težjo nalogo. To jih je precej utrudilo, in tokrat so zdržali le dobre pol tretjine. Izmučenost je vodila do napak, katere so dopuščale, da sta se v 37 minuti Beno Čuden in Enes Gorše skoraj na neoviran način prišla do novih do zadetkov. Z razultatom 0:3 so se naši upravičeno razveselili, vendar je slavje trajalo predolgo. Spozabili so se da tekme še ni konec in dopustili nasprotniku prvič zadeti v 38 minuti.
V tretjo tretjino z rezultatom 1:3, je bilo potrebno stopiti le še bolj odločnejše. Enak taktični način igre je pustil v zadnji tretjini nasprotnika vidno zelo utrujenega. Tako da so si fantje sami poskrbeli za dodatne zadetke. Prvega v 44 minuti za rezultat 1:4 je po podaji Žana Poklukarja zopet prispeval Enes Gorše. Živčnost nasprotnika se je odrazila v manjši alterkaciji med parimi igralci, ki je zahtehala izključitve na obeh straneh. Vendar to nas ni ustavilo. Z igralcem manj je za zvišanje rezultata še en gol v 50. minuti prispeval Enes Gorše. Po prejetem golu, so nasprotniki zamenjali vratarja v upanju na boljši izid. Naši oklepniki pa so tudi njemu pokazali, da tokrat jim zmaga ne uide. V 51 minuti je za 1:6 po podaji Jakoba Bernarda in Andraža Zibnika zadel Jan Pušenjak. Zadnji gol tekme je v 56 minuti prispeval Nik Humar, po podaji Enesa Goršeta in Žana Poklukarja.
S prepričljivo zmago 1:7, se lahko veselijo prihajajoče sobote, kjer jih bo na domačem terenu, čakal nasprotnik KHL Medveščak.

Nazadnje urejano 3.2.2019 19:35