• CL
  • U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Itak Sport  Hokejska Zveza Slovenije   Warrior

Dobra predstava članov proti aktualnim prvakom

Oceni ta prispevek
(4 glasov)

V ponedeljek je v Zalogu gostovala ekipa aktualnih državnih prvakov, ekipa SIJ Acroni Jesenic, katero so naši fantje v prvem letošnjem dvoboju za točke DP, septembra na Jesenicah, poteno namučili in klonili šele po streljanju kazenskih strelov. Naši so po tem, ko so v Zagrebu proti tamkajšnji ekipi KHL Mladost ob novi zmagi pokazali zelo spodbudno predstavo, tokrat upali na morebitno presenečenje...

HK SLAVIJA junior : HDD SIJ ACRONI Jesenice 0:3 (0:2,0:1,0:0)

Že rasplet prve tekme, je napovedoval zanimiv dvoboj, katerega si je tokrat ogledalo okoli 150 gledalcev. Naši so v srečanje krenili odločno, ter se podali v boj za vsak plošček z renomiranim nasprotnikom.
Prva tretjina je potekala sicer po notah nasprotnika, kateri je igral hitro in napadalno, vendar tudi našim igralcem je uspelo priti do nekaj lepih zaključkov v napadu, vendar vse brez željenega zaključka. Odlična posesta ploščka nasprotnika, je po večini zadrževala naše fante v obrambni tretjini, ki so svoje vrste ustrezno strnili, tako da so Jeseničani uspeli streljati le z razdalje. Se je pa izkušenost in potrpežljivost nasprotnika pokazala v 7. minuti, ko so izkoristili prvo našo napako, ko smo praktično "podarili" plošček nasprotniku v naši tretjini, tako da so takšno darilo jeseniški napadalci z lahkoto izkoristili za 0:1. Jeseničani so po vodilnem zadetku  nadaljevali s svojim receptom, strelom z modre linije, kar se jim je v 10. minuti tudi obrestovalo, ko je za 0:2 zadel gorenjski branilec z modre linije.
V drugi tretjini so se naši fantje bolj razigrali, ter v uvodnih minutah celo prenesli igro pred gostujoča vrata. Dinamična igra gor-dol, je bila posledica veliko drsanja obeh ekip, kjer so si naši ustvarili kar nekaj lepih priložnosti, a vendar kljub številnim poskusom smo pogrešalil le še zadetek. Razigranost in odločnost naših fantov je nasprotnike kar vidno ujezila, saj so spoznali, da s takšnim pristopom Slavijašev, kot so ga kazali v drugem delu, bi se znala situacija spremenit. Pa vendar je po rahli zmedi v naši obrambi v 32. minuti, nasprotnik v gnečo pred našimi vrati ponovno našel luknjo in  še zadnjič v tekmi zatresel mrežo in postavil končni rezultat na 0:3.
Z vedno višjim številom strelov, so si naši fantje še naprej ustvarjali priložnosti, ine glede na trenutni rezultat. Volja naših fantov je očitno globoko zmotila nasprotnika, ki je kmalu po začetku zadnje tretjine vodilo v pretep domačega napadalca in nove tuje okrepitve Jeseničanov. Obe strani z igralcem manj, je čakalo še slabih 18. minut, kjer pa je tempo igre nekoliko upadel. Kot se je ponavljalo celotno tekmo, plošček v zaključku napada ni in ni pristal v golu. Kljub porazu so se fantje dobro držali, ustrajali in pustili dušo na ledu. Naslednja tekma nas čaka v gosteh, v Celju proti HK ECE Celje.

Nazadnje urejano 31.1.2019 09:34