• CL
  • U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Itak Sport  Hokejska Zveza Slovenije   Warrior

KHL Zagreb izkoristli mrk naših članov

Oceni ta prispevek
(1 glas)

Prvo gostovanje tega tedna v Zagrebu se je odvilo proti nasprotniku KHL Zagreb. Ta je bil nazadnje na sporedu le nekaj dni po novem letu, in z uspešnim razpletom, tokrat, pa so bili občutnejše boljši domači.

 

KHL ZAGREB: HK SLAVIJA JUNIOR 7:2 (2:1,2:0,3:1)


Hitra igra gostiteljev tokrat ni dopuščala veliko napak. Prenos igre iz ene na drugo stran je v prvi tretjini pokazala, da ni časa za izključitve. Ko pa se je to le zgodilo, so naši fantje pogumno in hitro izrabili dano priložnost. V koncu 4. minute, po podaji Bena Čudna, je prvi zadetek za 0:1 prispeval povratnik v ekipo, Martin Bohinc. Žal pa prednost ni dolgo držala, saj je najprej v 12. minuti nasprotnik izenačil, v 16 minuti pa še povedel z drugim zadetkom
Po končani prvi tretjini, so bili naši fantje priča igri domačinov, pri kateri so bili odločeni zadržati tri točke v Zagrebu. In temu se je bilo potrebno tudi postaviti po robu, venadr so bili nađi precej ležerni in neodločni v dvobojih z domačini. A ponovna napaka v postavi je v 29 minuti pripomogla da je nasprotnik prišel do tretjega zadetka. Z vodo v grlu so naši fantje začeli igrati bolj z rezervo in ponekod celo malce panično. Odraz tega je bila napaka pred svojim golom, kjer si je nasprotnik priboril kazenski strel in ga tudil uspešno izpeljal. Tekoča igra je naše igralce ob koncu tretjine v premor pospremila z zaskrbljujočim rezultatom 4:1.
Žal naleta nasprotnika ni bilo mogoče zaustaviti in malo je bilo upanja na rezultatskui zasuk. Po vsega 3. minutah so zvišali rezultat naneulovljivih  5:1. Kratkotrajni upor je dal izvrstno priložnost Benu Čudnu, ki je v 44 minuti znižal razliko na 5:2. Vendar tokrat bolj pripravljenemu nasprotniku je uspelo razliko dvignt na najprej +5 in malce kasneje povišati še na na 7:2. Z dobrima dvema minutama do konca, so morali naši igralci priznati tokratšnjo premoč in poraz.

Nazadnje urejano 27.1.2019 15:58