• CL
  • U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Itak Sport  Hokejska Zveza Slovenije   Warrior
Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Predavanje športne psihologinje za starše

Rate this item
(4 votes)

Naslednji teden, natančneje v ponedeljek 14.1. ob 17:30 uri, bomo v klubskih prostorih(telovadnica) organizirali predavanje športne psihologinje, katero je namenjeno staršem naših otrok. Predavala bo športna psihologinja, ena vodilnih na tem področju v Sloveniji, EVA KOVAČ univ. dipl. psih., katera je priznana strokovnjakinja na področju športne psihologije in z našim klubom sodeluje že vrsto let. 


Predavanje je namenjeno našim staršem, kateri se bodo na športni poti svojega otroka prav gotovo srečevali s številnimi dvomi, dilemami, vprašanji in načrti na katere vas bo predavateljica opozorila in skušala pripraviti na ustrezno reakcijo v takšnih primerih. Prav trikotnik športnik-trener-starš in pa povezave med temi tremi so ključne pri ustreznem razvoju mladega športnika.

Vloga staršev v športu je ključna pomena.  Kolikor lahko straši pomagajo pri razvoju športnikove kariere, jo lahko na drugi strani tudi ovirajo. Vsak starš si zagotovo dobronamerno prizadeva pomagati otroku v športu in sprejemati dobre odločitve v njegovo korist. Ob tem pa lahko straši kaj hitro izhajajo zgolj iz svojega zornega kota in s svojim vplivom (negativno) vplivajo na otrokovo dojemanje športa in njegovo uspešnost. Glavna tema delavnice se bo osredotočala na vprašanje kakšna je vloga staršev v športu in kako razumeti otrokove potrebe in želje. Poskušali bomo razumeti kako otrok doživlja starše v športu in kaj ga (de)motivira v športu.

Predavanja so v dobrobit naših otrok zato želimo, da se ga udeleži čimvečje število naših staršev, predvsem pa je namenjeno staršem, kateri otroci nastopajo v kategorijah od U8 do U12.

Last modified on Tuesday, 08 January 2019 11:37