• CL
  • U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Itak Sport  Hokejska Zveza Slovenije   Warrior

V zalogu padel še drugi finalist lanske IHL

Oceni ta prispevek
(2 glasov)

Bolj ko se približujemo božičnim in novoletnim praznikom, bolj zgoščen je razpored tekem ter krajši je počitek med njimi. Po zmagoslavnem zaključku v soboto proti lanskim zmagovalcem ekipi KHL Medveščaka, je v sredo sledil še z drugim lanskim finalistom lige IHL,  ekipa HK Triglav.

HK Slavija Junior: HK Triglav 4:3 PS (1:0,1:2,1:1,0:0)


V domačem Zalogu je že ob samem pričetku tekme kazalo da nas bo čakal dolg in zanimiv večer. Kvaliteten in zelo izkušen nasprotnik je takoj pokazal, da samo želja po zmagi ne bo dovolj. Spretno preprečevanje napadov in trdna obramba na obeh straneh je preprečevala premik rezulata na semaforju.. Naši so našlji luknjo v obrabi Kranjčanov, ko je v 7. minuti je Enes Gorše, po podaji Martina Bohinca prvič zatresel mrežo nasprotnika. Kljub temu, da so bili gostje strelsko nekoliko nevarnejši se je uvodna tretjina le končala z minimalnim vodstvom Slavije junior.
Drugo tretjino so nasprotniki precej dvignili tempo igre. A kljub temu so vseeno uspelo zadeti naši fantje, ko je v 25. minuti naši branilcec Andraž Kompolšek suvereno zadel za vodstvo z 2:0. Veselje pa ni trajalo dolgo, saj je le nekaj minut kasneje, natančneje v 28. in 29. minuti, nasprotnik z dvema ekspresnima zadetkoma prišel do izenačenja 2:2.
Zadnjo tretjino se je pritisk gostov še stopnjeval.  V tem obdobju je bil večkrat na težkih preizkušnjah naš vratar Jure Pavlič, kateri je s svojimi fantastičnimi obrambami uspel preprečiti in obraniti veliko zelo nevarnih strelov. Po izključitvi gostujočega napadalca v 57. minuti, je v igri z igralcem več, v 58. minuti v neverjetnem, ravno pravem trenutku Beno Čuden odbiti plošček pred gostujočimi vrati poslal nasprotniku v gol. Prednost 3:2 so izkušeni  in motivirani nasprotniki v zadnji minuti znižali na 3:3 in tako obe ekipi poslali v podaljšek.
Kratek premor pred podaljškom je fante ravno toliko osvežil, da so s hitrejšim tempom vstopili v igro 3 proti 3. Strelci obeh ekip v tem delu niso bili uspešni, tako da se je podaljšek zaključil z nespremenjenim rezultatom 3:3. 

Po izvajanju kazenskih strelov se je s prvim supešnim poiskusom  tehtnica začela nagibati v prid Triglavanom. Prvi del izvajanja kazenskih strelov je z odliko zaključil Beno Čuden. Prvi strel drugega izvajanja je prav tako uspešno izvedel Andraž Kompolšek. Zadnja zasluga gre pa ponovno našemu vratarju, ki je z še eno odlično obrambo poskrbel za veliko zmago.

Soboto je navrsti tekma za IHL prvenstvo. V Zalogu se bodo naši oklepniki tokrat srečali z ekipo KHL Zagreb ob 18:30.

Nazadnje urejano 30.11.2018 12:48