• CL
  • U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Itak Sport  Hokejska Zveza Slovenije   Warrior

V podaljšku premagali lanskoletne prvake

Oceni ta prispevek
(1 glas)
V 12. kolu IHL lige so naši člani gostli ekipo KHL Medveščaka iz Zagreba in jih v razburljivi tekmi, premagali z zadetkom v zadnji minuti podaljška.
 
HK SLAVIJA JUNIOR : KHL MEDVEŠČAK 3:2 (1:0, 1:0, 0:2, 1:0)
 

Močan nasprotnik, ekipa lanskoletnih zmagovalcev INL lige in visoka pričakovanja naših so bili razlog, da so naši v tekmo vstopili odločno. Želja domačih igralcev po novem uspehu po torkovem razpletu proti Olimpiji jih je vzpodbudila za takojšen napad. Vendar pa so izkušeni Zagrebčani ob svojih kvalitetah hitro prenesli pred domača vrata in prepogosto ogrožali našega vratarja. Po utrujajočih 17. minutah, so naši po izključitvi gostujočega napadalca prišli do igre prednosti z igralcem več,kjer do prvega zadetka, po podaji Bena Čudna, v 18. minuti prišel eden naših branilcev Andraž Kompolšek.
Druga trejina je pokazala obratno sliko. Siloviti in organizirani napadi, precej bolj povezena igra, kar smo pogrešali v igri naših v prvem delun. Takšna organizirana igra je ponudila ponovno priložnost in zadetek za rezultat 2:0 po strelu Gašperja Skrlepa v 23. minuti. Po zvišanju vodstva se je igra nekoliko umirila in upočasnila. Do konca tretjine so naši fantje nasprotniku pustili nekoliko več prostora za igro, vendar jih poredkoma spustili preko nevtralnega območja.
Domači so z napadalno in preudarno igro nadaljevali tudi v nadaljevanju tretjega dela. So pa gostje izkoristili eno redkih napak naših in v 52. minuti prišli do svojega prvega zadetka. Po spletu nesrečnih okoliščin in nepredvidljivih odbitkov ploščka so v 54. minuti prišli do hitrega izenačenja.  Ob le 5. minutah do konca tekme in precej nervoze, je v tem obdobju sledilo kar nekaj izključitev na obeh straneh.
Ker nobena ekipa ni izkoristila svojih priložnosti ob igralcu več, je sledil podaljšek. Ko je že vse kazalo na izvajanje kazenskih strelov , je 15 sekund pred koncem, po odlični akciji zadel Enes Gorše.
S to zmago so se naši ponovno dvignili po lestvici IHL, kjer sedaj z 12. odigranimi tekmami zasedajo izvrstno 2. mest
Do naslednje tekme nas loči le nekaj dni, saj ta je že na vrsti v sredo 28.11. ob 19:15, ko bo v Zalogu v okviru DP/IHL gostovala ekipa HK Triglav.

 
 
 
 
Nazadnje urejano 26.11.2018 20:22