• CL
  • U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Itak Sport  Hokejska Zveza Slovenije   Warrior

SŽ Olimpija slavila v Zalogu

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
V torek smo lahko spremljali prvi obračun dveh ljubljanskih ekip, kateri dve nastopata v DP. SŽ Olimpija je upravičila vlogo favorita in našim v Zalogu tokrat niso dopustili presenečenja.
 
HK Slavija Junior: HK SŽ Olimpija 0:4 (0:1, 0:3, 0:0)
 
Težko pričakovani derbi, katerega si je z zanimanjem ogledalo nekaj manj kot 200 gledalcev, se je pričel s precej počasnim tempom. Gostje so sicer nekoliko ležerneje napadali, ter nekako skušali prepustiti pobudo našim, kjer bi jih nato skušali presenetiti ob morebitnih napakah. Neodločno odigrane akcije gostov so našim tako kar nekajkrat ponudile priložnosti za strel, kjer pa nekaterim poskusom žal niso uspeli priti do zadetka. So pa igralci Olimpije počasi le prevzemali vajeti igre v svoje rok, postajali bolj odločni in agresivnejši v domači tretjini in v 15. minuti so prišli do vodstva. Naši fantje so po tem prejetem zadetku nekoliko pospešili igro in vršili večji pritisk, ampak do konca tretjine brez rezultata.
Druga tretjina je pokazala nepopustljivo borbenost in željo po točkah s strani prav usakega igralca HK Slavije Junior. Vendar trenutek nezbranosti in zmede jih je stal še enega gola, ko je v 24. minuti nasprotnik zvišal vodstvo na 0:2. Domači so kljub drugemu zadetku še naprej igrali pogumno in neustrašno. Vendar izkušnje in kvaliteta sta bila nedvomno na strani Olimpije, katere igralci so pokazali, da znajo izkoristiti vsako nepazljivost na domači strani.Tako so hitro dosegli še dva zadetka in sicer v 31. in 32. minuti za 0:4. 
V tretji tretjini smo videli podobno sliko, kjer so domači veliko poiskušali, vendar so jih gostje dobro kontrolirali in si niso privoščili prevelikih napak. Olimpija je zadnjo tretjino večino časa imela plošček v svoji posesti in jalovo napadala. Naši so v zadnjih trenutkih tekme imeli še nekaj priložnosti, vendar je bil gostujoči vratar vedno uspešnejši. 
Tekma je bila odličen pokazatelj kje imajo naši fantje še prostor za izboljšavo, da bi lahko še bolj  enakovredno konkurirala ekipam kot je Olimpija.
Bravo fatntje, glave gor kajti v soboto je nova tekma in nova priložnost za rezultatski uspeh.
Tokrat ponovno v Zalogu proti KHL Medveščak ob 18:30
Nazadnje urejano 21.11.2018 22:21