• CL
  • U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Itak Sport  Hokejska Zveza Slovenije   Warrior

Člani v razburljivem srečanju do nove zmage

Oceni ta prispevek
(2 glasov)

V domači dvorani smo tokrat gostili zagrebško ekipo KHL Mladosti. V precej nervozni tekmi so naši fantje ohranili mirno glavo in na koncu slavili kar s 6:0

 Slavija junior - KHL Mladost 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)

Naši so od začetka krenili odločno proti gostujočim vratom, kar je vodilo do uvodne izključitve pri Zagrebčanih. Prvo priložnost ob igri so naši odlično izkoristili, ko je po lepo izvedeni akciji v 3. minuti, zaključil Beno Čuden. Sledili sta še dve izključitvi gostov, vendar se rezultat ni spremenil. Svojo priložnost v power-playu so imeli tudi gostje, vendar so se naši odlično ubranili. V 16. minuti ponoven zadetek naših, ko je po lepi podaji izza gola s prve na 2:0 povišal Lovro Lapornik.

V drugi tretjini smo po večini videli enosmerni promet v smeri proti gostujočem golu, saj so si gostje, pri zaustavljanju naših prislužili kar 14+20 minut kazni. Naši so sicer poskušali z vseh položajev, vendar je bil vratar Mladosti vselej na pravem mestu. Le ta je končno klonil, ko je bilo gostujoče moštvo v igri 4 proti 5, ko ga je v 32. minuti še drugič premagal Beno Čuden.

V tretji tretjini so naši takoj prevzeli kontrolo, saj so bili gostje že nekoliko utrujeni. V 42. minuti smo videli povišanje vodstava, ko je gostujočo obrambo lepo preigral Beno Čuden in dosegel svoj že tretji zadetek na tej tekmi. Naši so tako ob visoki prednosti štirih zadetkov dobro kontrolirali nasprotnika, vse do začetka druge polovice zadnje tretjine, ko se le-ti začeli bolj ukvarjati s sodnikom in povračilnimi ukrepi, kateri nikakor niso bili primerni in s tem glavnemu sodniku precej otežili delo. Naši so kljub dvem klasičnim "hokejskim prijemoma" ohranili trezno glavo in niso odgovarjali na gostujoče izpade celotne ekipe. Glavni sodnik je zato v zadnji tretjini dosodil obema ekipama skupno kar 158 kazenskih minut ter kazenski strel domači ekipi, kateregajeo v 58. minuti, sicer  neuspešno izvedel domači branilec. Je panekoliko kasneje za povišanje vodstva poskrbel branilec Andraž Kompolšek, kateri je s pravo granato z modre linije povišal na 5:0. Ob nadaljevanju na trenutke precej nevarne igre gostov, je našim uspelo zadeti še šestič, ko je strel z razdalje Zibelnika preusmeril povratnik Nejc Ilovar.

 Sedaj sledi kratek premor do srede 14.11., ko v Zalogu ponovno gostuje, v zadnjem času vse bolj prepričljiva ekipa MK Bleda. 

Nazadnje urejano 4.11.2018 11:20