• CL
  • U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Itak Sport  Hokejska Zveza Slovenije   Warrior

Člani iz Beograda brez točk

Oceni ta prispevek
(2 glasov)

Pretekli vikend so fantje gostovali v Beogradu, kjer jih je pričakala precej vroča ekipa v zadnjem obdobju in sicer  moštvo SKHL Crvena Zvezde s katero so odigrali kar dva obračuna.SKHL Crvena Zvezda - Slavija junior 7:2 (4:0, 2:0, 1:2)

Na tekmo proti zelo močnim nasprotnikom so se fantje pridno pripravljali. Vendar vse ne gre vedno po mačrtih. V 1. minuti prve tretjine so naši naprotniki hitro prišli do prvega zadetka. Kljub borbenosti naših so gostitelji vseeno prevladovali in do konca prvega dela našim nasuli še tri zadetke.
Pred začetkom druge tretjine je na naši strani prišlo do menjave vratarjev. Z bolj trdim začetkom so naši fantje precej bolje držali svoje obrambne vrste, bili pa tudi nekoliko bolj aktivnejši v napadu. Kljub igralcu več na ledu, so v napadu naredili napako, plošček nespretno predali nasprotniku, kateri je sam pridrsal pred našega vratarja za 5:0. Dobrih 10. minut kasneje so "Zvezdaši" dosegli še svoj šesti zadetek.
V tretji tretjini, natančneje v 43. minuti je bil končno premagan tudi domači vratar. Z igralcem več po doblenjem sodniškem metu je, ob gneči pred vratarjem, prvič nasprotnikom mrežo zatresel branilec Luka Ščap. Žal se je nasprotnik minuto kasneje kaznoval novo napako naših in rezultat popravil na 7:1. Kljub prevladovanju domačih se naši fantje niso dali. V 52. minuti ob igri 4:4, je Martin Bohinc odlično pretental obrambo in domačega vratarja, ter dosegel še drugi zadetek za končnih 7:2.

SKHL Crvena Zvezda - Slavija junior 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Manj kot 15 ur, sta se nasprotnika ponovno srečala na ledu, kjer so bili naši odločeni pokazati popolnoma drugačen obraz, kot dan pred tem. Že v uvodu je bilo hitro opaziti večjo željo in odločnost naših, kateri so igrali precej bolj enostavno in poletno. V 14. minuti je prišlo do dvojne izključitve pri domačih, kar so naši, v igri 5 proti 3, preko Luke Ščapa znali izkoristiti za vodilni zadetek. Sledila je izključitev našega branilca, kar so domači, v svojem značilnem ruskem slogu izkoristili vsega 50 sekund pred koncem 1. tretjine.

V drugem delu smo videli precej nervozno igro obeh nasprotnikov, kar se je kazalo v številnih izključitvah na obeh straneh, vendar strelci, kljub nekaj zrelim priložnostim, niso bili uspešni. To pa ni veljalo za strelca prvega domačega zadetka, kateri je vsega 17. sekund še drugič v PP premagal našega vratarja.

V začetku tretje tretjine so naši ostali brez enega napadalca, kateri je zaradi preostrega naleta moral v slačilnico in še ene izključitve, katera je privedla do igre 5 proti 3 v korist Zvezde. Domači takšnega darila nikakor ne zapravijo, in še s tretjim zadetkom v našo mrežo, postavili končni izzid 3:1.

Naši tako, proti nekoliko kvalitetnejšem nasprotniku niso uspeli priti do novih točk, za kar bodo imeli priložnost že v soboto, ko v zaloško dvorano prihaja zagrebška Mladost. Slavija junior je tako po osmih odigranih tekmah zdrsnila na 4. mesto. Tekma bo ob 18:15.

Nazadnje urejano 31.10.2018 10:05