• CL
  • U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Itak Sport  Hokejska Zveza Slovenije   Warrior

Člani ponovno v zmagovitem ritmu

Oceni ta prispevek
(3 glasov)

Po sobotnem porazu, so se fantje skozi teden, kljub številnim boleznim in poškodbam, temeljito pripravili na včerajšnjega naspotrnika, ekipo HK ECE Celje,katere točke so štele tako za DP, kakor tudi za IHL.

.HK Slavija Junior: HK ECE Celje 5:3 (1:2,2:0,2:1)

 
Kljub temu, da so gostje pripotovali v Ljubljano zgolj z desetimi igralci v polju, so na začetku dobro držali pozicije v obrambi in uspeli obraniti uvodne napade domačinov, kateri so prav tako nastopili precej oslabljeni. Vendar so domači pogumno in napadalno igro v 9. minuti prišli do vodstva, ko je atraktivno zadel Jakob Bernard. Vendar se Celjani nikakor niso dali. Manj kot 2. minuti kasneje so z preudarno obrambno igro rezultat izenačili. V 14. minuti pa v power-play igri tudi povedli za 1:2.
Z minimalnim zaostankom so naši fantje vstopili v drugo tretjino. Igro so sicer prenesli pred nasprotna vrata, vendar so gostje še naprej z organizirano igro preprečevali, da bi naši prihajali do nevarnejših strelov. Ampak tudi obrambni zid ima svoje luknje in to sta v 31. minuti najprej odkrila Beno Čuden, in pol minute kasneje še Nik Humar, ki se je odlično znašel pred gostujočim vratarjem. Pri rezultatu 3:2 se je že nekoliko opazila utrujenost Celjanov, kateri so morali ponovno kreniti v lov za našimi.
Tretja tretjina se je pričela z igro 4 proti 5, katera se je prenesla iz druge tretjine, ampak to naših ni ustavilo. Tako je vsega  34 sekund po začetnem sodniškem metu Enes Gorše zatresel nasprotnikovo mrežo in povišal na 4:2.
S tem zadetkom se je začel  pritisk gostov, kateri so zaradi očitne utrujenosti naredili nekaj napak, katerim so sledile izključitve in tako so z igralcem manj v 50. minuti, ob drugem zadetku Enesa Goršeta, prejeli še 5. zadetek. Zadnjih 10. minuti so Celjani le uspeli dvigniti tempo in na vse moči poskušali priti do znižanja rezultata. V večini neuspešni, vendar se jim je sreča nasmehnila v 54. minuti, ko so pri izključitvi domačega napadalca uspeli le znižati prednost na 5:3.
Pomembna zmaga naših, s katero so ponovno povspeli med vodilne na obeh lestvicah. Naslednji vikend se naši fantje odpravljajo na dvodnevno gostovanje v Beograd, kjer se bodo pomerili z zelo "vročo" ekipo zadnjega obdobja, Crveno zvezdo, katera je v Continentalnem pokalu ta vikend premagala celo moštvo Acroni Jesenic!
Nazadnje urejano 22.10.2018 12:56