• CL
  • U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Itak Sport  Hokejska Zveza Slovenije   Warrior

Sestanki starši

30.3.2019 21:31

V prihodnjem tednu bomo izvedli kratke sestanke s starši, kjer bomo potegnili črto čez letošnjo sezono in se že usmerili nekoliko tudi v prihajajočo sezono.

V preteklem vikendu smo v Zalogu gostili člane kluba HK Vojvodina. Kljub precj veliki tokovni prednosti na lestvici, se naši nikakor niso mogl prav sprostiti, saj ista tekmi v primeru dobrega rezultata pomenili boljše izhodišče za nadaljni del tekmovanja v IHL.

 

Teden se je lepo pričel. Ponovno smo se zbrali v Zalogu s poznanim nasprotnikom, ekipo HK Triglava iz Kranja, kjer so bili dvoboji med tema dvema nasprotnikoma vedno negotovi do konca.

Pravijo da se po tednu vikend pozna, so naši člani s sredino zmago proti HK ECE Celje v žepu, smo sobotni večer pričakovali z velikim optimizmom. Ekipa KHL Medveščaka, katera po napornem ritmu, kjer njihovi igralci vzporedno nastopajo še v EBEL ligi, nikakor ne najdejo pravega ritma, saj na gostovanja potujejoje zgolj z minimalnim številom igralcev.

Naši fantje so se odpravili na gostovanje na štajersko, kjer je bil tokratni nasprotnik klub HK ECE Celje, katerega so tokrat visoko premagali.

V ponedeljek je v Zalogu gostovala ekipa aktualnih državnih prvakov, ekipa SIJ Acroni Jesenic, katero so naši fantje v prvem letošnjem dvoboju za točke DP, septembra na Jesenicah, poteno namučili in klonili šele po streljanju kazenskih strelov. Naši so po tem, ko so v Zagrebu proti tamkajšnji ekipi KHL Mladost ob novi zmagi pokazali zelo spodbudno predstavo, tokrat upali na morebitno presenečenje...

Prvo gostovanje tega tedna v Zagrebu se je odvilo proti nasprotniku KHL Zagreb. Ta je bil nazadnje na sporedu le nekaj dni po novem letu, in z uspešnim razpletom, tokrat, pa so bili občutnejše boljši domači.

Člani nadaljujejo s tekmami v IHL, tokratni sobotni nasprotnik je bila letos vse boljša ekipa SKHL Crvena Zvezda, katero so naši fantje nazadnje, ko so gostovali v Zalogu, celo premagali

HK Slavija Junior: SKHL Crvena Zvezda 0:3 (0:1,0:2,0:0)

Tokrat so bili precej oddaljeni od podobnega uspeha. Z nekoliko spremenjenima postavama, kjer so naši nastopili s precej pomlajeno zasedbo, so gostje pogrešali svoje mlade reprezentante, kateri nastopajo na SP IIB divizije. Domači se kljub dominanci Beograjčanov v zadnjem času v ligi IHL niso ustrašili nasprotnika, vendar so pobudo vseeno prevzeli gostje. S hitro igro v naši tretjini so malu prisilili naše v prvo izključitev, katero so iskušeni gostje takoj pretvorili v prvi zadetek v 8. minuti. Podoben pritisk so uspelivršiti vse do konca prvega dela, ven.dar se mreža domačih ni zatresla.
Druga tretjina je bila še bolj pestra, saj je v 23 minuti nasprotniku uspelo priti še do drugega zadetka, ko so v hitrem protinapadu presenetili domačega vratarja. Temu je pa sledil rafal izključitev z obeh straneh. Najbližje golu smo prišli po priborjenem kazenskem strelu v 25.minuti , ki pa je žal ostal neizkoriščen. Vse do 31. minute nam je uspelo držati goste stran od svojega gola, ko so kljub igralcu manj uspeli zadeti še en gol za rezultat 0:3.
Kljub trenutnemu visokemu zaostanku, so si naši fantje med premorom malce opomogli. Odločeni, da jim bo uspelo zboljšati rezultat, so pokazali precej kvalitetnejšo igro. Nasprotnik, pripravljen se je na to odzval in tekmo še bolj zaostril. Napak  nasprotnika je bilo malo, tako da našim ni uspelo zmanjšati zaostanka. Sprehajanje iz ter na kazensko klop je prekinila zadnja sirena ko je ura odbila 60:00.
Kljub porazu, fante naslednji teden čakata nova dva preizkusa oba v gosteh v Zagrebu. Prva tekma bo sredo proti KHL ZAGREB, sledi pa sobotni obračun proti KHL Mladosti.

Spoštovani starši,

 

Nova znanja so stalnica sodobnega življenja in so hkrati naše največje bogastvo, ki nam ga nihče ne more ukrasti. Danes je znanje ključni dejavnik razvoja in ga lahko opredelimo kot razumevanje in obvladovanje posameznih informacij in procesov.

V HK Slavija Junior se dobro zavedamo pomena izobraževanja naših hokejistov. Iskreno verjamemo v rek, da je “ Vsak dober športnik (lahko) tudi dober učenec“. Po drugi strani se pa tudi zavedamo, da prehod športnikov na srednjo šolo tradicionalno prinese veliko prelomnico, ki predstavlja velik izziv pri usklajevanju obveznosti v šoli ter udejstvovanju na ledu. Ključnega pomena pri uspešni integraciji športnika na srednjo šolo je delovanje trikotnika šola-starši-klub.

Naslednji teden, natančneje v ponedeljek 14.1. ob 17:30 uri, bomo v klubskih prostorih(telovadnica) organizirali predavanje športne psihologinje, katero je namenjeno staršem naših otrok. Predavala bo športna psihologinja, ena vodilnih na tem področju v Sloveniji, EVA KOVAČ univ. dipl. psih., katera je priznana strokovnjakinja na področju športne psihologije in z našim klubom sodeluje že vrsto let. 


Predavanje je namenjeno našim staršem, kateri se bodo na športni poti svojega otroka prav gotovo srečevali s številnimi dvomi, dilemami, vprašanji in načrti na katere vas bo predavateljica opozorila in skušala pripraviti na ustrezno reakcijo v takšnih primerih. Prav trikotnik športnik-trener-starš in pa povezave med temi tremi so ključne pri ustreznem razvoju mladega športnika.

Vloga staršev v športu je ključna pomena.  Kolikor lahko straši pomagajo pri razvoju športnikove kariere, jo lahko na drugi strani tudi ovirajo. Vsak starš si zagotovo dobronamerno prizadeva pomagati otroku v športu in sprejemati dobre odločitve v njegovo korist. Ob tem pa lahko straši kaj hitro izhajajo zgolj iz svojega zornega kota in s svojim vplivom (negativno) vplivajo na otrokovo dojemanje športa in njegovo uspešnost. Glavna tema delavnice se bo osredotočala na vprašanje kakšna je vloga staršev v športu in kako razumeti otrokove potrebe in želje. Poskušali bomo razumeti kako otrok doživlja starše v športu in kaj ga (de)motivira v športu.

Predavanja so v dobrobit naših otrok zato želimo, da se ga udeleži čimvečje število naših staršev, predvsem pa je namenjeno staršem, kateri otroci nastopajo v kategorijah od U8 do U12.