Člani počepnili pred zadnjo stopničko

V ponovno razburljivem sobotnem programu zaloške dvorane, smo lahko uživali v spektakularnih dvobojih, kjer pa so na žalost Člani v peti, odločilni tekmi morali priznati premoč borbenim igralcem Siska. Brez napredovanja sta teden ostali tudi ekipi U13 in U19. U13 v boj za srebrno kolajno!

ČLANI

V soboto se je že precej pred temo nakazovalo, da si bo ta dogodek ogledalo lepo število privržencev obeh moštev, katerih se je ob začetnem sodniškem metu zbralo kar preko 500, številka pa je skozi tekmo le še naraščala. Gostujoči navijači, kateri so skozi celotno tekmo svojim igralcem nudili močno podporo, so eksplodirali v 15.minuti, ko so njihovi ljubljenci v svojem prvem “powerplayu”, zadeli že po petih sekundah. Kljub temu, da so skozi celotno tekmo bili naši fantje nekoliko boljši, bili več pri ploščku, ter nasprotnika nastreljali, jim nikakor ni uspelo premagati tokrat odličnega vratarja gostov Andersona, kateri je na koncu zbral kar 46 obramb. Kljub velikemu pritisku v zadnjem delu tekme naših, so gostje z zadetkom v prazno mrežo pičli dve sekundi pred koncem za 0:2, zapečatili letošnjo sezono naših fantov, kateri so ob zgodnjem izpadu iz letošnje končnice vsekakor razočarani. Je pa potrebno čestitati nasprotniku za požrtvovalno in srčno serijo, kateremu je v veliko oporo vsekakor njihova srčna navijaška skupina.

MLADINCI U19

Mladincem v četrtek na žalost ni uspelo ponoviti predstave izpred tedna dni, ter še enkrat presenetiti favorizirane Blejce za napredovanje v polfinale. Tokrat so domači hitro, natančneje v 5.minuti povedli in uspešno kontrolirali potek tekme. Naši so imeli precej priložnosti v drugem delu, predvsem v igri z igralcem več, kar so v 29.miuti tudi uspeli izkoristiti ob igri z dvema igralcema več, ter zadeli za 1:1, ko je bil uspešen Idžan. Na žalost so domači hitro vrnili, ko je bil 2 minuti kasneje uspešen češki napadalec Judiak. V zadnjem delu so se naši trudili, bili precej pri strelu, vendar zadetka za izenačenje ni bilo, so pa zato zadeli domači in nekoliko pristrigli peruti našim, kateri so v zaključku tekme vseeno poskušali ob igri brez vratarja, vendar na žalost prejeli še četrti zadetek za končnih 4:1. Blejci se tako zasluženo uvrščajo v polfinale,

Mladinci so sezono tako končali na 6.mestu.

KADETI U17

Kadeti so v prvi tekmi polfinalne serije uspeli streti vrstnike iz Tivolija in tako povedli z 1:0. V tekmi polni razburljivih dogodkov, kjer je že bilo tudi precej vroče krvi, so naši le uspeli ohraniti mirne živce in uspešno zaključili prvo domačo tekmo.

Druga tekma bo že v torek v Tivoliju, ter tretja v soboto, ponovno v Zalogu.

DEČKI U15

Tudi dečki so svoj četrtfinalni dvoboj začeli uspešno in na prvi tekmi s 5:1 premagali ekipo Celja. V prvi polovici, so si naši pripravili številne priložnosti, vendar je vratar gostov klonil šele na polovici tekme, natančneje v 29.minuti in sicer šele po 33 strelu domačih! Na drugi zadetek je bilo potrebno čakati le pet minut, ko je bil v Powerplayu uspešen  domači obrambni igralec. Vendar so bili gostje, sicer bolj obrambno naravnani, ves čas nevarni iz hitrih protinapadov in napak naših, a je bil vratar Kuder vedno na mestu. Tretjo tretjino so naši začeli precej bolj učinkovito, saj je bilo v 49.minuti že 4:0. So pa gostje uspeli ob igri z igralcem več, ko je bil uspešen gostujoči branilec, izid znižati, vendar je naša edina predstavnica nežnejšega spola pri ekipi U15, Iris Karalič, s svojim prvim zadetkom v sezoni, postavila končni izid za prvo zmago v tej seriji.

Druga tekma bo že v sredo, ko naši gostujejo v celjskem Mestnem parku ob 18 uri.

MLAJŠI DEČKI U13

Ekipa U13 po porazu v Kranju tudi v drugo, kljub dobri igri ni uspela premagati kranjskih orlov, kateri so po dveh zaporednih zmagah, v soboto s 3:2 osvojili naslov Državnih prvakov, ter se bodo za naslov najboljšega mednarodne lige IHL pomerili z ekipo celovškega KACa. Naši so bili ob odlični predstavi obeh ekip, katera je navdušila številne privržence kateri so pripravili pravo navijaško vzdušje, ves čas nevarni v napadu ter disciplinirani v obrambi. Sicer po uvodnem o vodstvu gostov, so naši hitro izenačili, in nato tudi povedli. Vse je kazalo, da bo rezultat 2:1 obstal so udarili gostje, kateri so najprej izenačili in nekoliko srečno tudi povedli. Po tem nenadnem, šokantnem preobratu so naši skušali z igro brez vratarja in šestimi igralci v polju, kar pa jim na žalost tokrat ni uspelo.

Kljub porazu v polfinalni seriji, se dolga, naporna in tudi precej uspešna sezona še ne konča. Naše sedaj čaka še tekma za srebrno medaljo, katero bi naši fantje z veseljem obesili okoli vratu. Njihovi nasprotniki bodo blejski labodi, kateri so polfinalni dvoboj izgubili ravno z ekipo KACa.

Prva tekma za srebrno medaljo bo v Zalogu in sicer v soboto 16.3!

 

3 – 4 Slavija!!!!