Tekma za biti ali ne biti v soboto v Zalogu

Pred nami je ponovno pestra druga polovica tedna, polna razburljivih, nekaterih že odločujočih tekem, katere bodo odločale o potnikih v nadaljnje boje. Po “nori soboti” pred 14 dnevi, naš tokrat čaka verjetno “infarktna sobota”…

ČLANI

Člani v četrti tekmi četrtfinala niso uspeli zaključiti serije v Sisku, saj so jih domači tokrat premagali s 3:1. Naši so bili v tekmi nevarnejši, vendar so domači dobro izkoriščali svoje priložnosti in bili ob branjenju rezultata dovolj zbrani, da našim niso dopustili priključka. Kljub dobri predstavi naših, katerim je v pomembnosti tekme prevečkrat manjkal tisti “zadnji centimeter”, bodo imeli za zaključek novo priložnost in sicer to soboto ob 19:30 v Zalogu, kjer se lahko nadejamo polne dvorane, odličnega vzdušja ter podporo našim junakom. 

MLADINCI U19

Mladince v nedeljo, ob četrtkovem presenečenju na Bledu, niso uspeli še drugič na kolena spraviti favorizirane Blejce, kateri so v Zalogu tokrat slavili s 4:5. Naši so v začetku tekme bili nekoliko v podrejenem položaju, vendar jih je domači vratar Babnik ves čas držal nad gladino, vse do 8 sekund pred koncem prvega dela… V 2.tretjini smo videli kar šest zadetkov, na žalost kar 4 v mreži domačih. V zadnji del sta ekipi vstopili z blejsko prednostjo +3, kjer pa so bili naši odločeni za vsako ceno izničiti. Zadeti so uspeli že v prvi minuti 3.tretjine, ter ponovno v 51.minuti, izenačujočega zadetka, pa jim kljub številnim priložnostim, ni uspelo doseči. 

Tretja in sicer zadnja, odločujoča tekma serije bo tako v četrtek ob 17:45 na Bledu.

KADETI U17

Kadeti so v Mariboru še v drugo premagali, tokrat precej oslabljene mariborske Lisjake in se po dveh zmagah uvrstili v tako želeni polfinale. Tokrat so bili boljši kar s 5:0, čeprav domači, predvsem pri vodstvu SLAjr z 2:0 niso popuščali in imeli vrsto priložnosti za znižanje rezultata. Na srečo so bili naši, na čelu z vratarjem Bulcem dovolj zbrani in na koncu preprečili, da bi se odigrala še tretja tekma v Zalogu. 

Tako bomo v polfinalnem paru spremljali ljubljanski dvoboj, kjer je Olimpija prav tako v dveh tekma izločila vrstnike iz Celja. Nasprotnika sta se v tej sezoni pomerila že štirikrat, kjer pa so bili “zmaji” uspešnejši kar 3 krat! Polfinalna serija bo sedaj potekala ekspresno, saj bosta ekipi imeli precej bolj zgoščen urnik, kjer se igra na 3 zmage, oziroma “best of five”.

Prva tekma bo tako v soboto ob 16:15 v Zalogu, druga pa že v torek v Tivoliju.

DEČKI U15

Dečki so po osvojenem četrtem mestu po rednem delu, le dobili svojega nasprotnika v končnici in sicer jim bo v četrtfinalu na sproti stala ekipa Celja, katera je za našimi na lestvici zaostala zgolj za točko! Že število osvojenih točk nakazuje veliko izenačenost med obema ekipama, kar kažeta tudi obe odigrani tekmi, kjer sta obe ekipi slavili pred domačimi navijači.

Četrtfinalna serija se igra na dve dobljeni zmagi, s prvo tekmo to nedeljo, ob 17:00 v Zalogu.

MLAJŠI DEČKI U13

Ekipa U13 v prvi polfinalni tekmi v Kranju ni uspela presenetiti favoriziranih domačinov, vendar je bila po prikazanem na ledu temu zelo blizu. Obe ekipi sta igrali zelo disciplinirano in zavzeto v obrambi, kar kaže tudi končni rezultat 2:1, v korist kranjskih Orlov. Naši so bili tokrat nekoliko premalo odločni in agresivni ob zaključnih strelih, kljub temu, da so si pripravili številne, zrele priložnosti.

Druga tekma bo tako v Zalogu in sicer v soboto ob 13:50 uri!

 

PRIDITE PODPRETI NAŠE BORCE!!!

3 – 4 Slavija!!!!