Nagovor predsednika HK Slavija Jr.

Spoštovani starši, trenerji, tehnični vodje in ostali prijatelji HK Slavija Junior!

 

Ob izvolitvi na mesto predsednika HK Slavija Junior vas želim najprej lepo pozdraviti in vam v mesecu juliju – času dopustov in odmora tudi za naše mlade hokejiste zaželim lep in miren počitek.  Pa vseeno naj vam namenim nekaj besed ob izvolitvi.

Ideja, da nastopim in zamenjam dolgoletno delujočega predsednika Sama Marca ni sama po sebi umeščena v zadnje mesece oziroma polletje.

Mnogokrat sem v zadnjih letih prejel namige z različnih strani, naj zasedem mesto, ki mi ga je na zadnji skupščini zaupalo večina prisotnih članov z volilno pravico.  Pošteno je, da povem, da nisem resno razmišljal, da bi ga sprejel, dokler me v nasprotno ni prepričal prav Samo, ki je v preteklem obdobju za klub opravil ogromno delo.

Vodstva z začetki v letu 2007 so do danes vzpostavila trdne temelje, razvila klub do nivoja, kjer lahko rečemo, da smo zavidanja vredna oblika društva, ki deluje v širšem okolju in navzven maksimalno pozitivno ter daje našim mladim hokejistom ob danih možnostih maksimalno dobre pogoje za njihov osebni razvoj in razvoj mladega športnika. Navkljub porodnimi težavami, ki jih je takratno vodstvo HK Slavija Jr. s starim klubom Slavija uspešno prebrodilo, ter vzpostavilo sistem v katerem smo sedaj. Na preteklost gledamo pozitivno, predvsem pa gledamo naprej.

Večina staršev in mladih hokejistov me že poznate in se dnevno srečujemo že kar nekaj let. V klubu delujem že 12 leto, odkar smo v klub vpisali starejšega od dveh sinov. V teh letih smo skupaj že precej doživeli tako v klubu, tekmah, turnirjih, kot tudi na obklubskih dejavnostih.

Izhajam iz Zaloga. Na mestu, kjer stoji naša dvorana, sem preživljal najstniška leta, kjer smo se zbirali mladostniki iz okoliških krajev oz. delov Ljubljane. Od takrat nekako tudi izhaja ta povezava, volja in ljubezen do hokeja.

Poslovno delujem s svojim podjetjem v zasebnem sektorju že 20 let na področju opremljanja interierja večjih javnih objektov, tako doma kot v tujini.

Z odločitvijo, da prevzemam mesto predsednika HK Slavija Junior, se odpira vprašanje kam in kako naprej kot klub.

Vsekakor je cilj nadaljevati dosedanje delo dveh predsednikov. Njuno delo pa ne nameravam le nadaljevati, temveč tudi nadgraditi. Sem izredno ciljno usmerjena oseba in vedno si zastavim takšne cilje, ki so realni in dosegljivi v danem trenutku. Česar se lotim, tudi izpeljem oziroma vsaj poskusim izpeljati. To je moj moto tako na poslovnem, kot tudi na osebnem področju.

Že kot član upravnega odbora sem si zadal nekaj ciljev za dobro našega kluba. Nekateri od teh se počasi že realizirajo, kot je prenova objekta na drugi strani Hladilniške ceste, kjer se gradi tudi shooting poligon. V fazi prenove pa so tudi garderobe višjih selekcij (kontejnerji) ter trenerska garderoba.

Menim, da je za vsak cilj potrebna predvsem volja, ne le sredstva. Voljo in energijo imam, potrebujem le vašo podporo. Verjamem pa, da skupaj lahko izpeljemo prav vse zadane cilje.

Eden izmed mojih dolgoročnih ciljev je poudariti in vzpostaviti boljši in trdnejši odnos s starši naših članov. Starši ste ključni člen v širšem pomenu besede in potrebna bo vključitev posameznikov staršev znotraj vsake selekcije. Namen tega je, da ste starši čimbolj obveščeni in ste del ustroja. Vse pobude, predlogi in ideje so dobrodošle ter bodo sprejete v obravnavo. Na vsako pobudo vam bomo odgovorili in pojasnili našo odločitev. Sem zagovornik dvostranske komunikacije, ki je v našem primeru ključna.

Nadaljevati nameravamo tudi tesno strokovno sodelovanje s sosednjim klubom HK SŽ Olimpijo. Osebno se bom zavzemal, da sodelovanje ne ostane le na strokovnem področju, temveč se preseli tudi na nivo upravnih organov. Želim, da se vzpostavi mehanizem dobrega razvoja hokeja v Ljubljanski kotlini, ki ima ogromen potencial. Od takšnega sodelovanja ne bosta pridobila le kluba kot pravna subjekta, temveč v prvi vrsti naši mladi hokejisti. Verjamem, da bodo našemu sodelovanju sledili tudi naši najemodajalci objektov in se nam približali s svojimi pogoji, kadri, voljo in zavzetostjo ter maksimalnimi tehničnimi zmožnostmi.

Veselim se prihajajočega obdobja, saj delovati v klubu kot je HK Slavija Junior, kjer starši in klub stojijo skupaj kot eno, je meni osebno v čast in pa ponos.

Mladi hokejisti, vam, ki preživljate sproščeno obdobje, ko ni treningov, želim, da se naužijete čim več sonca, morja ter sproščenih, brezskrbnih trenutkov.

Nenazadnje pa bi se zahvalil mojemu predhodniku, Samu Marcu, za dosedanji trud, ki si ga opravil v dosedanjih letih. Vem, da ne odhajaš ter boš z znanji in izkušnjami več kot dobrodošel na naši novi začrtani poti.

Čestitke tudi novima članoma upravnega odbora – Nini Benda Belak in Gregorju Hutarju.

 

Želim Vam lep brezskrben dopust in nasvidenje v mesecu avgustu.

 

ŠPORTNI POZDRAV!

 

Igor Končina

Predsednik UO HK Slavija Junior