Tudi četrta tekma pripadla Jeseničanom

Po odlični predstavi naših v tretji tekmi četrtfinala v Zalogu, ko so šele po kazenskih strelih priznali premoč gostom, so tako še v četrti tekmi na Jesenicah ostali praznih rok, ter tako brez želenega letošnjega polfinalnega nastopa .

Acroni Jesenice – Slavija junior 4:1  (3:0, 1:0, 0:1)

Jeseničani, kateri so tudi tokrat, za razliko od prve tekme, nastopili z najmočnejšo postavo, so v srečanje krenili odločno in že po 30. sekundah, ko so lepo izigrali gostujočo obrambo, vodili z 1:0. Takoj za tem je sledil prekršek našega napadalca  v napadalni tretjini kar so, tokrat zelo vroči Jeseničani, v igri z igralcem več to priložnost izkoristili za lep zadetek za 2:0. V 8.minuti so, zaradi izključitve domačega napadalca, imeli naši igralca več na ledu, vendar niso bili pretirano nevarni. So pa Železarji v 12. minuti izvedli hiter protinapad, katerega je naš vratar Kolin najprej ubranil, vendar je finski napadalec spretno pospravil odbiti plošček v nebranjena vrata.

V drugi tretjini smo videli precej raztrgano igro na obeh straneh s precej izključitvami, kjer so prednjačili naši igralci kar s štirimi dvominutnimi kazni. Eno od teh so gostitelji izkoristili in sicer v 31. minuti za 4:0.

V zadnjo tretjino so naši vstopili precej bolj pogumno odločeni, da popravijo vtis s prvih dveh delov srečanja. S precej hitrejšo in enostavnejšo igro so si ustvarili precej priložnosti, kjer pa je bil finski vratar Karjalainen, uspešnejši. Je pa omenjeni vratar ostal brez možnosti, ko je naš 2. napad, v 47. minuti lepo kombiniral v napadalni tretjini in z lepim zadetkom Mehleta, postavili končni rezultat srečanja.

S to tekmo, za tretjo zmago v četrtfinalni seriji, so tako Jeseničani zapečatili usodo naših v letošnji sezoni IHL tekmovanja. Cilji in želje naših so bili po rednem delu precej višji od četrtfinala, vendar je naključje naneslo, da je bilo za stopničko višje, tokrat potrebno izločiti zaenkrat “nedotakljivega” nasprotnika, kateremu želimo v nadaljevanju tekmovanj veliko sreče.

Sezono naših Članov lahko vseeno označimo kot dobro, saj je naša mlada ekipa, s strokovnim in tehničnim vodstvom na čelu, v vseh treh tekmovanjih(DP, Pokal in IHL) pokazala velik napredek in organiziranost v igri, predvsem pa v pravem pristopu vseh do dela skozi celotno sezono.