Člani po podaljšku povedli v četrtfinalni seriji

V prvi tekmi četrtfinala med domačimi oklepniki in Jeseničani, so na včerajšnji razburljivi tekmi, naši z golom Žežlja, vsega 40 sekund pred koncem podaljška, postavili izid prve tekme v seriji za vodstvo v seriji 1:0.

Slavija junior – Acroni Jesenice 3:2 OT (1:1, 1:1, 1:1, 1:0)

Prvi četrtfinalni dvoboj tekmecev, neposredno uvrščenih eden poleg drugega na končni lestvici rednega dela IHL, so bolje začeli gostje, saj po prvi domači izključitvi v 4.minuti, 40 sekund kasneje sledila še druga prislužena domačega napadalca, velika priložnost ni ostala neizkoriščena. V igri petih proti trem domačim branilcem so zadeli za prvo vodstvo 1:0. Na srečo so po takojšnjem pritisku na gostujoča vrata, v 9.minuti le uspeli izenačiti, ko je z bližine plošček v gol pospravil napadalec Ilovar. Ob precej izenačeni uvodni tretjini je bil rezultat 1:1 tudi ob zaključni sireni.

V drugo tretjino so naši krenili odločneje in in na začetku neprestano ogrožali vrata Jeseničanov, vendar jim gostujočega vratarja Avseneka ni uspelo premagati. Gostje so v tem delu prežali bolj na napake domačih, kjer se jim je ob koncu drugega dela, ob samostojnem prodoru, ter ob prekršku domačega kapetana Čampe, ponudila celo priložnost v obliki kazenskega strela, katerega pa je domači vratar Kolin, odločno ubranil.

V tretji tretjini, so Jeseničani zgolj po 85 sekundah, z lepim strelom še drugič matirali Kolina, ter nekoliko presenetljivo že drugič povedli. Vendar na veselje domačih navijačev vodstvo gostov ni bilo dolgotrajno, saj je slabe 3 minute kasneje, branilec Primar izenačil na 2:2. V zaključku tretje tretjine, so naši v 56.minuti imeli priložnost ob igri z igralcem več, katero pa je prekinila izključitev domačega napadalca.

Odločitev o zmagovalcu se je tako prenesla na 5 minutni podaljšek, kjer so naši sicer imeli plošček več v posesti, vendar so gostje kar trikrat ogrozili domača vrata za končno zmago. Je pa zato Slavija, ko je kazalo že, da se bo srečanje odločalo po kazenskih strelih, izvedla hiter protinapad, katerega je mojstrsko zaključil Žeželj, ter domačim prislužil prvo “črtico”  na steni!

Naslednja tekma v seriji bo na Jesenicah v sredo 22.2.