Jaka Avgustinčič ponovno v domačem okolju

V drugem pripravljalnem delu na novo tekmovalno sezono se bo trenerskemu štabu HK Slavije junior priključil tudi Jaka Avgustinčič, kateri bo s svojimi izkušnjami v veliko pomoč pri zasledovanju klubskih ciljev.

Avgustinčič je v zadnjem obdobju deloval v Avstriji kot glavni trener članskih kakor tudi mladinskih ekip, natančneje v Zell am seeu, ter kasneje tudi v Grazu, kamor ga je pot vodila ravno iz svojega “domačega” kluba, kjer je tudi začel graditi svojo igralsko in tudi trenersko pot. Pred tem je eno sezono deloval tudi kot pomočnik trenerja pri Acroni Jesenicah, ter tudi kot selektor slovenske reprezentance do 20 let.

Kljub temu, da je bilo nekaj možnosti po nadaljevanju dela v tujini in pa tudi velik interes enega izmed slovenskih klubov smo veseli, da se je na koncu odločil za svoj matični klub. “K ponovnem sodelovanju s Slavijo junior me je prepričala predvsem jasna vizija novo nastalega projekta razvojnega centra v Zalogu z njegovo člansko ekipo, ter predvsem vrnitev v domače okolje, kateremu bom skušal pomagati pri razvoju na višji nivo.”

Ob uspešni igralski karieri, kjer je večji del preživel prav v Zalogu, je zadnja tri leta pa nabiral izkušnje v mednarodnih tekmovanjih avstrijskih razširjenih prvenstvih AHL, kakor tudi v IceHL U18 ligi, in te bodo vsekakor dobrodošle pri gradnji strategije nadgradnje delovanja tudi v Zalogu.

Avgustinčič bo v klubu v prihodnji sezoni deloval tako pri naši članski ekipi, kakor tudi pri razvoju igralcev mlajših selekcij.