Misija Kranj uspela. Finale se zaključi v Zalogu!!!

V drugi tekmi finala, pred katero so naši v Kranju praktično že imeli meč nad glavo v smislu zaključka sezone, se je tokrat zasluženo vse obrnilo v korist Slavijašev.

V lepo napolnjeni dvorani Zlatega Polja, kjer so domači navijači vsekakor upali na skupno končno proslavitev novega naslova s svojimi ljubljenci, so naši tokrat imeli povsem drugačne načrte. Že od samega začetka so disciplinirano in preudarno zapirali vhode v svojo obrambno tretjino, od 37. sekunde tudi z igralcem manj, ter gostiteljem preprečevali neovirane strele. Ravno v takšni obrambni akciji,  sov 3. minuti ukradli plošček v svoji tretjini in se v hitrem proti napadu podali v situacijo 2 proti 1, kjer je bil po lepi podaji Andraža Čampe, uspešen Nik Sitar. Sledila je velika priložnost naših, kjer so v 7. minuti imeli skoraj dve minuti prednost dveh igralcev prednosti, katera pa je ostala neizkoriščena. V tem delu, so bili naši tudi precej bolj nevarni saj je bilo razmerje strelov 12 proti 6 v našo korist.

V 2. tretjini dve hitri izključitvi naših, kar je pomenilo, da bodo več kot minuto in pol trepetali ob igri z dvema igralcema manj. Izkušeni domačini so to velikansko priložnost izkoristili že po dobrih 30 sekundah za izenačenje na 1:1. Novo veselje privržencev Slavije jr., kateri so v lepem številu prišli v Kranj glasno spodbujati našo četo, je prišlo v 27. minuti, ko se je, po manjši zmedi po sodniškem metu pred vrati Triglava, odlično znašel Jan Pušenjak in od blizu mojstrsko matiral nasprotnega vratarja. Sledila je ponovna eksplozija s strani Slavije jr. in sicer že v 34. minuti, ko je udarila naša mladinska naveza, kjer je Juš Černe lepo zaposlil Dominika Prodana, kateri je nato hitro sprožil proti vratom gostiteljev, in z razdalje še tretjič zadel za vodstvo 3:1.

Zadnja tretjina je postregla z zelo disciplinirano igro naših, kateri so dobro kontrolirali nasprotnika v lovu za izenačenjem rezultata. Sledile so težke minute, ko so od 46. minute kar dvakrat domači imeli priložnost v igri z igralcem več, vendar na srečo naših brez uspeha. Ob koncu so Triglavani, kljub nekoliko nervozni igri, po pol minute odmora, poskušali tudi z igro brez vratarja, vendar je naša obramba na čelu z vratarjem Pavličem, zdržala. Po tekmi je od zadovoljstva vidno žarel tudi glavni trener Gorazd Rekelj, kateri je bil s svojimi pomočniki lahko vidno ponosen na tokratno predstavo svojih varovancev.

Reklo “upanje umre zadnje” se je danes pokazalo kot pravilo, katerega ne smeš nikoli zapostaviti in to se je danes našim kateri so skozi celotno tekmo dihali kot eno, ponovno obrestovalo. Serijo jim je uspelo še enkrat pripeljati domov med svoje navijače, kjer bodo to nedeljo imeli priložnost pokazati svojo veličino v najlepšem sijaju. Tako bomo v nedeljo v Zalogu lahko najprej spremljali zaključne boje 9.mednarodnega turnirja U11, z večerno poslastico velike finalne tekme IHL lige ob 18:30 uri.

Tako da v nedeljo vsi v Zalog, spodbujat naše male in velike heroje za fantastičen zaključek sezone!

Pridružite se mladim hokejistom v Zalogu, podprite jih z bučnim navijanjem na tribunah in omogočite, da velikonočni hokejski vikend postane čaroben spomin za mlade hokejiste!