Miha Beričič: ekipa me je hitro vzela “za svojega” in dobil sem takoj dodatno motivacijo


Pred sobotnim pričetkom velikega finala lige IHL 2022 v Zalogu, smo opravili kratek pogovor z Miho Beričičem, našim mladim, perspektivnim igralcem članske, kakor tudi mladinske U19 ekipe, kateri je prepričan, da naša ekipa letos še ni pokazala vsega…

Miha, najprej čestitke za dve uspešni seriji končnice in uvrstitev v veliki Finale IHL! Kako ocenjuješ ti dve seriji? 

Hvala, mislim, da sta za nami dve težki seriji, najprej seveda če na kratko povzamem serijo z zagrebško Mladostjo, nam je uspel, po zaostanku 2:0 v seriji in za nekatere že brezupen položaj, popolen preobrat in napredovanje v polfinalno serijo. Tam nas je čakala izkušena ekipa Crvene Zvezde, na katere smo se dobro taktično pripravili in z njimi tudi suvereno opravili. Bile sta seriji polni psiholoških vzponov in padcev, kjer se je morala pokazati psihološka moč in povezanost ekipe.

V finalu vas pričakuje “stari znanec” HK Triglav iz Kranja, aktualni prvak tega tekmovanja iz lanske sezone in letošnji “viceprvak” slovenskega DP. Kje vidite svoje prednosti oziroma priložnosti v tej finalni seriji?

Seveda, vsaka tekma proti kranjskemu Triglavu je vedno fizično in psihično naporna, imajo zelo izkušeno, kakovostno ekipo, ki je vsekakor pripravljena na take pomembne tekme, mislim pa da smo mi bolj kondicijsko pripravljena ekipa, imeli smo tudi malce več časa za pripravo na serijo, tako da gremo v to serijo samozavestno in željni zmage, po lanskemu neuspehu. Vabim tudi vse navijače, ljubitelje hokeja, da se udeležijo sobotne tekme in z navijanjem postanejo “šesti igralec” Slavije na ledu, kar nam bo v veliko pomoč.

Kakšno je vzdušje v ekipi pred finalom, ter kako potekajo priprave na sobotno tekmo?

 Vzdušje je skozi celotno sezono bilo odlično, nič drugače sedaj pred finalom, se pa vsi zavedamo pomembnosti tekem, saj gre za sistem “best of 3”, v prejšnjih serijah “best of 5”, tako da veliko popravnih izpitov ne bo na voljo, vsaka tekma je toliko večjega pomena. Priprave še vedno potekajo, popravljamo nekatere taktične zadeve, special teams (powerplay, penalty kill, itd.), obrambna, napadalna igra in kot sem že omenil kondicijska priprava.

Kljub temu, da si najmlajši igralec v ekipi Članov si vseeno izmed nosilcev igre trenerja Reklja. Kako vidiš ti svojo vlogo v ekipi s precej starejšimi soigralci?

Članom sem se pridružil prejšnjo sezono in mislim, da sem opravil zelo hiter preskok iz mladinskega na članski nivo, pri čemer mi je pomagala izkušenost soigralcev, ki imajo za seboj veliko več hokeja kot jaz. To mi seveda v štartu ne bi uspelo, če me ekipa ne bi vzeli za svojega, kar mi je dalo le dodatno motivacijo, predvsem za letošnjo sezono, ki ja lahko rečemo, da sem v vlogi nosilcev igre. Nič zgoraj omenjenega pa ne bi bilo mogoče brez strokovnega štaba, ki mi je lani ponudil priložnost, katero sem dobro izkoristil. Svojo vlogo predvsem vidim, kot neko povezavo med izkušnjami in hitrostjo, ne glede na to, da sem še zelo mlad in praktično šele na začetku svoje kariere, imam tudi jaz nekaj izkušenj, predvsem mislim na SP do 20 let v Estoniji, kjer sem pridobil veliko hokejskega znanja, predvsem bolj modernega hokeja, ki ga lahko prenesem, s svojo igro, v to ekipo.

Po zaključku finala te čaka še eno dejanje, si namreč vabljen v reprezentanco do 18 let katero konec aprila čaka SP v italijanskem Asiagu… 

Vsak nastop za dres, ki ima na sebi slovenski grb, je čast, ki je ne doseže vsak, tako da sem bil zelo vesel in ponosen nase, da sem bil vpoklican v reprezentanco do u18. Ja zagotovo me čaka pomembna vloga, sem med starejšimi, kar pomeni, da se od mene pričakuje veliko, od leaderja pa do tistega igralca, ki bo ukrepal na ledu ali izven ledu, ko bo to najbolj pomembno. Predvsem nam bo cilj igrati dober hokej, par igralcev imamo izkušnje iz nivoja SP U20, kakšne elemente bomo poskusili predstaviti igralcem na nivoju do 18 let, predvsem pa celotni ekipi predstaviti jasen, skupen cilj, ki je zlata medalja v Asiagu.