Znani termini tekem Finala IHL 2021/22

Potem, ko so naši Člani v četrti tekmi polfinala preskočili še svojo drugo oviro v končnici, je bilo kmalu jasno, da postavljeni datumi finalnih tekem s strani HZS, tudi tokrat ne bodo držali…

S prvotno načrtovane serije “best of 5”, se bosta finalista tekmovanja IHL Slavija junior, ter kranjski Triglav tako pomerila zgolj v skrajšani seriji “best of 3”, kar pomeni, da prva ekipa, ki doseže dve zmagi, postane zmagovalec letošnjega tekmovanja.

Zanimivo je, da sta ravno ti dve ekipi sodelovali v lanskem finalu tega tekmovanja, kjer so bili kranjski Orli uspešnejši v zmagah, ter se veselili svojega prvega naslova v tej mednarodni ligi.  Kranjska ekipa je tako edina ekipa v letošnji sezoni, katera si je priborila nastop v dveh velikih finalih različnih tekmovanj(IHL in DP), saj trenutno merijo moči v finalu DP z ljubljansko Olimpijo, nastop pa so si zagotovili ravno v “nenavadni” tekmi končnice, proti članom Slavije junior.

Za naše igralce bo to drugi nastop v finalu IHL lige, kjer bodo po zadnjih uspešnih predstavah, tako v četrtfinalu proti zagrebški Mladosti, kakor tudi po napornem, sicer rezultatsko uspešnem polfinalnem boju proti beograjski Crveni Zvezdi, imeli novo priložnost za revanšo s HK Triglavom, ter ponovno priložnost, za osvojitev tako želene mednarodne lovorike. Za razliko, bo tokratni finale lahko potekal pred gledalci, kar pomeni, da bo našim fantom tokrat ponovno stala ob strani fenomenalna domača publika, katera je v letošnji sezoni skupaj z igralci znala “prekucniti” marsikatero oviro…

Prva tekma se bo odigrala v zaloški dvorani in sicer to soboto 9.4. ob 19.00, povratna v torek 12.4. v Kranju, morebitna tretja pa naj bi se odigrala v soboto 16.4. ali nedeljo 17.4. v Zalogu.

Vabimo vas, da v soboto skupaj podpremo naše oklepnike na letošnjem sklepnem dejanju te sezone!