U19: V 2. polfinalni tekmi naši Mladinci niso uspeli ponoviti podviga iz Jesenic


Včeraj so Jeseničani v podaljšku uspeli polfinalno serijo v Zalogu izenačiti na 1:1
.

Gostje z Jesenic so v uvodnem delu narekovali tempo, ter z agresivno igro že v tretjini domačih uspeli onemogočati napade Slavije. Bili so zelo nevarni pri hitrih protinapadih, kjer so že v 4. minuti spretno ujeli slabo postavljene domače branilce in v solo prodoru povedli z 1:0.  Naši so sicer prihajali do priložnosti vendar so se pri zaključku akcij preveč zapletali, kar ni prineslo želenega učinka. So pa gostje v 13. minuti ponovno zadeli, ko so po uspešno dobljenem ploščku v napadalni tretjini hitro izvedli strel z modre linije, ter v gneči pred golom presenetili domačega vratarja. Naše je ta zadetek očitno nekoliko zbodel, saj so kasneje zaigrali le nekoliko bolje, ter v 17. minuti, po odlično izpeljani akciji znižali za 1:2.

Drugi del je v začetku ponudil z nekoliko bolj raztrgano igro na obeh straneh, kjer so naši prehitro izgubljali plošček, kar je omogočalo gostom, da so držali nasprotnika daleč od svojih vrat. Ko je že kazalo, da se izid do odmora ne bo spremenil, pa so naši z nepopustljivo igro okoli nasprotnega gola, najprej v 39. minuti, nato pa na podoben način še v 40. minuti dvakrat zadeli, a vendar tik pred koncem storili še velikansko napako v svoji tretjini za tretji zadetek gostov, kar je pomenilo, da se v 3.tretjini prične vse znova.

V 3.tretjini so naši v 52. minuti imeli priložnost ob igri z igralcem več, vendar brez uspeha, so pa gostje na identičen način kot drugi zadetek, tokrat z bulija, z razdalje v 55. minuti ponovno presenetili domačega vratarja, kateri v gneči pred vrati ni videl prihajajočega ploščka. Po tem hladnem tušu našim ni preostalo drugega, kakor da vse sile usmerijo v napad, ter že v 57. minuti pričeli z organizacijo napada v igri 6 proti 5, brez vratarja. Nepopustljivost in požrtvovalnost se jim je obrestovala z lepim zadetkom dve minuti pred koncem rednega dela, kar je vodilo v 5-minutni podaljšek.

V podaljšku so si naši že po manj kot minuti prislužili sploh prvo izključitev na tekmi, ter nato ob fanatični obrambi z igralcem manj onemogočili gostom zmagovit zadetek. Le tega pa so Jeseničani v 4.minuti podaljška, dosegli ob na videz nenevarni akciji, ter izenačili serijo na 1:1.

Naši pa si kljub nesrečnemu porazu zaslužijo vse čestitke za borbeno in požrtvovalno predstavo, polno preobratov, kar se za takšno tekmo tudi spodobi.  Tretja tekma jih čaka v nedeljo, kjer bodo ponovno gostovali na Jesenicah.