V prvi tekmi tokrat le povedli Slavijaši


V včerajšnji prvo polfinalni tekmi med HK Slavijo junior in beograjsko Crveno zvezdo, je tokrat domače moštvo le uspelo izkoristiti prednost domačega terena in s prvo zmago 3:0(2:0, 0:0, 1:0), povedlo v seriji z 1:0.

“Slavijaši” so tokrat brez začetne nervoze, v 1.tretjini hitro prevzeli pobudo, ter dobro kontrolirali nasprotnika pri iskanju svojih priložnosti v hitrih protinapadih. Ob nekaj nevarnih strelih domačih, so svojo priložnost izkoristili že v  5.minuti, ko je ob igri z igralcem več prvič na tekmi zadel mladi Beričič, potem ko se je odlično znašel pred nasprotnim vratarjem. Domači so nadaljevali z odgovorno igro in nasprotnika vse bolj stiskali okoli svojega vratarja, katerega jim je po nepopustljivi bitki v napadalni tretjini, v zadnji minuti prvega dela le uspelo drugič matirati, strelec pa  Nik Humar.

V drugi tretjini so gostje pokazali svoje kvalitete, očitno tudi nekoliko ogreli noge po dolgi vožnji, saj so povzročali precej težav naši obrambi, saj so potrpežljivo onemogočali organizacijo naših napadov, ter s tem prihajali do svojih priložnosti. V tem delu je svoje delo odlično opravil domači vratar Pavlič, kateri je uspel svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno.

V tretji tretjini smo videli nekoliko raztrgano in nervozno igro, predvsem gostje so si v tem delu privoščili precej izključitev, kar je v 54.minuti domačim ponudilo priložnost v igri celo z dvema igralcema več. Ob veliki številčni prednosti so dolgo pletli mrežo, ter v 55.minuti končno uspeli zadeti, strelec ponovno Miha Beričič, kateri je po lepi podaji Andraža Čampe zadel neposredno pred nasprotnim vratarjem. Ob zaključku tekme so naši dobro kontrolirali goste, ter s pametno igro uspeli zadržati končni izid 3:0.

Serija se tako sedaj seli v Beograd, v prenovljeno kultno dvorano Pionir, kjer pa naši letos sploh še niso nastopali, tako da nas ob naporni in dolgi vožnji, v soboto ob 17:30 čaka na ledu zelo zanimiv dvoboj.