Jure Pavlič: trener je v garderobi pošteno “zaropotal”


Pred današnjim zadnjim treningom pred jutrišnjo 1. tekmo polfinala proti beograjski Crveni Zvezdi, smo poklepetali z enim izmed najizkušenejših igralcev in nosilcev domače ekipe, prvim vratarjem Juretom Pavličem.

Jure, čestitke ob uvrstitvi v 1/2 finale, kamor ste se v četrtfinalu proti KHL Mladosti uvrstili skozi “šivankino uho”. Kaj se je pravzaprav dogajalo v slačilnici oziroma v vaših glavah v Zagrebu po 1. tretjini, kjer ste zaostajali 1:2 in v skupnem izzidu že 1:2? Kako in zakaj vam je uspel takšen “epski” povratek med žive?

 
V slačilnici je naš trener Gorazd Rekelj krepko “zaropotal” in nas s tem opomnil, da je to lahko naša zadnja tekma v tej sezoni za nekatere igralce pa lahko tudi zadnja v hokejski karieri. Zato smo z ekipo stopili skupaj, v glavah preklopili na enostaven in odgovoren hokej, ter odigrali borbeno do zadnje sekunde tekme, s tem počasi dvignili krivuljo naše celotne igre, ter tako preobrnili rezultat in kasneje na podoben način uspeli izenačiti serijo na 2:2.
 
Kje vidiš največjo moč oziroma prednosti naše ekipe v letošnji končnici?
 
Našo največjo moč vidim v povezanosti celotne ekipe, trenerskega in tehničnega osebja, kar smo gradili skozi celotno sezono. Če uspemo stopiti skupaj, kot smo v tretji tekmi z Mladostjo, znamo odigrati res vrhunsko in bomo težko premagljivi. 
 
Naslednji tekmec v polfinalu je ekipa beograjske Crvene Zvezde, v preteklosti že zmagovalec IHL lige. Glede na izkušnje iz letošnjega četrtfinala IHL se verjetno strinjaš, da lahkih tekem ne bo več… Kako ti vidiš naslednjega tekmeca, kje je HK Slavija junior ponovno nosilec?
 
Lahkih tekem v letošnji sezoni lige IHL po mojem mnenju niti ni bilo, saj te je lahko prav vsaka ekipa presenetila in te premagala, če si v tekmo vstopil preveč “u izi”. Kar se tiče našega nasprotnika v polfinalu pa menim, da se z njim ne smemo preveč obremenjevati, ampak moramo iti tekmo po tekmo. Letos smo z njimi odigrali samo eno tekmo po kateri ne moremo ničesar sklepati, ampak še vsako sezono doslej so bili zahteven nasprotnik in verjetno tudi v prihajajoči seriji ne bo nič drugače. Ampak kot sem že omenil, bomo šli v vsako tekmo “all in”, skoncentrirano in če bomo igrali tako kot znamo, verjamem, da lahko zmagamo. 
 
V zaloško dvorano se ponovno vračajo tudi gledalci. Predvsem redno videvamo naše najmlajše člane in njihove starše, kateri se zbirajo v vedno večjem številu in vas bodrijo. Kaj jim želite sporočiti pred tem polfinalnim dvobojem, kjer imamo zagotovljeni vsaj dve domači tekmi?
 
Našim zvestim navijačem bi se najprej zahvalil za vso podporo ki nam jo dajejo že celotno sezono. Resnično je večji užitek in naboj igrati pred  lepo napolnjeno domačo tribuno. Obljubimo, da bo ekipa dala vse od sebe da zmagamo serijo proti Crveni zvezdi, ter se uvrstimo v tako želeni finale. Letos imamo lepo možnost, da naredimo še tisto nekaj več, kar nam je lansko leto zmanjkalo v boju za naslov prvaka lige IHL in jaz verjamem v nas, da to zmoremo.