Polfinale DP Članov se prične v sredo!

Po zadnjih zapletih zaradi odsotnosti igralcev, pri izvedbi polfinalne serije DP med Slavijo junior in HK Triglavom, smo tako končno dobili sistem igranja tega polfinalnega para za uvrstitev v veliki finale.

Naši fantje so si polfinalno vstopnico priborili po tem, ko so v četrtfinalu, že po dveh tekmah izločili ekipo Celja, ter se bodo, vsega v dveh tekmah, s kranjskimi Orli, pomerili za uvrstitev v veliki finale, kamor se uvrsti boljši, iz drugega polfinalnega para med Acroni Jesenicami in SŽ Olimpijo.

Letošnji sistem napredovanja v finale v dveh tekmah, je precej drugačen od klasičnega, hokejskega načina končnice “best of three”, kar pa je seveda posledica vseh ukrepov, povezanih z okužbami v zadnjem obdobju. Ta sistem pomeni, da napreduje ekipa, katera ima v dveh tekmah boljšo gol razliko.

Kljub vsemu, pa imajo naši fantje tokrat veliko priložnost, da ponovno doživijo utrip velikega finala(Slavija je sicer v velikem finalu nastopila že štirikrat) z enim izmed velikih slovenskih rivalov SŽ Olimpijo ali Acroni Jesenicami, saj jim tokrat, v primerjavi s prejšnjimi sezonami, nasproti stoji tekmec, kateri je realno tudi premagljiv.

Seveda pa imajo v Kranju prav tako svojo računico, kateri s svojo, zelo kvalitetno in precej izkušeno ekipo, katera se je v preteklih sezonah največkrat uvrščala tik za prvi dve moštvi, prav tako načrtujejo lažje napredovanje kakor sicer, ter se skušajo prvič v svoji zgodovini uvrstiti v veliki finale.

Prva tekma polfinala bo tako to sredo 26.1. ob 18:00 uri v Kranju, druga, zadnja in odločilna pa bo v soboto, 29.1. ob 19:00 v Zalogu, zato vas vljudno vabimo, da v čim večjem številu podprete naše oklepnike in jim z glasno podporo nudimo dodatno energijo.